Συγκλονιστικό φινάλε και νίκη για Ν. Σαλαμίνα (Φώτος)

Συγκλονιστικό ήταν το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα με το ΑΠΟΕΛ να προηγείται 2-0 και στο τέταρτο σετ να φαντάζει σούπερ φαβορί, αλλά τελικά  ο αγώνας να οδηγείται στο τάι – μπρέικ με τη Νέα Σαλαμίνα να κερδίζει 15-17 και να παίρνει μια σπουδαία νίκη με ανατροπή. Πλέον οι δυο ομάδες κυνηγούν την τετράδα με μοιρασμένες πιθανότητες ενώ μπαίνουν και άλλοι στο χορό.  Ταυτοχρόνως, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 στις νίκες με το ΑΠΟΕΛ.

Το ΑΠΟΕΛ με κορυφαίο τον Σλοβένο ακραίο Ζλάτκο Πούλκο κέρδισε το πρώτο σετ με 25-22 και πήρε το προβάδισμα στο ντέρμπι «γαλαζοκιτρίνων» και «ερυθρολεύκων».

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε το ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο σετ που αν και η Νέα Σαλαμίνα ήταν ισοδύναμη, κέρδισε με 25-20 και προηγήθηκε 2-0 στα σετ.

Μια αλλαγμένη προς το καλύτερο Νέα Σαλαμίνα εμφανίστηκε στο τρίτο σετ που παίζοντας με την «πλάτη στον τοίχο» έπαιξε ωραίο βόλεϊ κερδίζοντας 25-13 μειώνοντας σε 1-2.

Το τέταρτο σετ ήταν όλα τα λεφτά, αφού το ΑΠΟΕΛ καλύτερο ξέφυγε με 24-21 δείχνοντας ότι θα «καθάριζε» τη νίκη. Ωστόσο, η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και με φοβερό σερί ανέτρεψε το σκορ και κέρδισε στους έξτρα πόντους 25-27. Μετά την ισοφάριση 2-2 των «ερυθρολεύκων» ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι – μπρέκ.

Στην «ρωσική ρουλέτα» του βόλεϊ το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 13-11 , αλλά να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με το τέταρτο σετ τη Ν. Σαλαμίνα να ανακάμπτει και να κερδίζει 15-17, και τον αγώνα με 2-3.

ΑΠΟΕΛ(Γ. ΜΕΛΚΑ):Χαλλουμής, Βερίσιμο, Χάσικος, Λούνα, Πούλκο, Γ.Χρυσοστόμου –Λίμπερο: Παντελή – Αλλαγές: Χομαγιούν, Π. Χρυσοστόμου, Φαρχάν, Λαγού.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Μπλάνκο, Βανέγκας, Ζηκάκης, Γεωργίου, Κορνιένκο, Παφίτης – Λίμπερο: Σιαπάνης- Αλλαγές: Κοπανάροφ, Χρυσοστόμου.