Άρη που το πας; (φώτος)

Έχει κάθε δικαίωμα να σκέφτεται ακόμη και επαναπροσδιορισμό στόχων… Την τέταρτη του σερί νίκη πέτυχε ο Άρης επικρατώντας με ανατροπή του Εθνικού Άχνας μέσα στο Δασάκι με 1-2.

Με τη νέα του επιτυχία ανεβαίνει στους 13 βαθμούς και πλέον ξαγναντεύει αφ’ υψηλού τους βασικούς του ανταγωνιστές για αποφυγή του υποβιβασμού.  Την ίδια στιγμή, προβληματισμός στις τάξεις της ακριτικής ομάδας καθώς αγνοεί τη χαρά της νίκης από την 4η αγωνιστική οπότε και κέρδισε την Αγία Νάπα. 

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 4’ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Πάγιες όμως ο Άρης με γκολ των Μπόνιφεϊς στο 56ο λεπτό και Μπόργκ στο 71’ σημείωσε την ολική ανατροπή. 

Πιντσέλι αντί Πράκερ…
Σε σχέση με τον απερχόμενο αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ο Πόρτζιε Τζούρεφ προχώρησε σε μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα προτιμώντας τον Πιντσέλι αντί του Πράκερ. 

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει…
Ο τεχνικός του Άρη Εουγκέν Ναγκόε ακολούθησε το ποδοσφαιρικό γνωμικό που λέει… ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Προτίμησε του ίδιους έντεκα όπως τα τελευταία δυο νικηφόρα παιχνίδια με ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα.

Πρώτη τελική και 1-0…
Στην πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο 4’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κότο Παγιές. Η φάση ξεκίνησε με τον Χατζηβασίλη να κάνει το σλάλομ και έξοχα να δίνει στον Όμπρεγκον. Αυτός μέσα από την περιοχή σέρβιρε στον εντελώς μόνο Πάγιες που δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0. 

Προσπάθεια αντίδρασης από τον Άρη…
Μετά το αρχικό σοκ ο Άρης επιχείρησε ν' αντιδράσει ωστόσο πέρα από μια καλή ενέργεια του Κύπρου δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Αντίθετα, ο Εθνικός όντας μπροστά στο σκορ έβαζε πίεση στο χώρο του κέντρου ώστε με κλεψίματα να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα επίθεση.  

Αβίαστα λάθη και αισθητή πτώση του ρυθμού…
Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι καλές επιθετικές προϋποθέσεις έδωσαν τη θέση τους σε αβίαστα λάθη. Αυτό το τέμπο ήταν προς τέρψιν των γηπεδούχων που κυρίως ήθελαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι την ανάπαυλα. 

Πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη από τον νεοεισελθόντα… 
Πανομοιότυπο το σκηνικό και στις αρχές του β’ μέρους με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά. Μάλιστα, στο 50’ λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0 όταν ο νεοεισελθόντας Τοκούσι από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του και ο Νουρεντινόσφκι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. 

Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα…
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης έφερε το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα, στο 56’ ο Ευσταθίου με μια έξοχη σέντρα βρήκε μόνο τον Μπόνιφεις στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού και με ωραία καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μπρουκς γράφοντας το 1-1. 

Την μεγάλη ευκαιρία ο Εθνικός, την ευστοχία ο Άρης!
Στο 69’ ο Χατζηβασίλης από πλεονεκτική θέση απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να δώσει και πάλι κεφάλι στο σκορ για τον Εθνικό. Για κακή της τύχη όμως, η ακριτική ομάδα στην αμέσως επόμενη φάση πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την αστοχία της.  

Ο  Άρης επιδεικνύοντας απόλυτη ευστοχία στην αμέσως επόμενη φάση πέτυχε πέτυχε την ολική ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αουρέλιο στο 71’ ο Μποργκ εντελώς αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι με δυνατή κεφαλιά σημείωσε το 2-1. 

Αγχωτικό το τελευταίο 10λεπτο…
Μη έχοντας άλλη επιλογή, μετά την ανατροπή του σκορ, οι γηπεδούχοι άνοιξαν τις αγωνιστικές τους γραμμές και τα έδωσαν όλα στην επίθεση για να πετύχουν αν μη τι άλλο την ισοφάριση. Οι βαθιές μπαλιές όμως που επιχειρούσαν δεν απέφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς η ελαφρά ταξιαρχία θωρακίστηκε πίσω με πολυπρόσωπη άμυνα.

Από «κόντρα» άγγιξε την ισοφάριση…
Στο 86’ μετά από ωραία επέλαση του Κυριάκου ο Εθνικός άγγιξε την ισοφάριση. Ο κύπριος ακραίος αμυντικός έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Οζίας και πήρε τροχιά προς τα δίκτυα όμως ο Νουρεντινόσφσκι κατέβασε τα ρολά διώχνοντας σε κόρνερ. 

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στις καθυστερήσεις και έτσι ο Άρης πανηγύρισε την 4η σερί του νίκη. Μια νίκη, που κάλλιστα χαρακτηρίζεται ως ιστορική αφού ξεπέρασε ακόμη και την επίδοση του 1990!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπρουκς, Ατάντα, Ιάκομπ, Κυριάκου, Πιντσέλι, Πάγιες, Πουτζουρής, Ντε  Βρίσε, Χατζηβασίλης (72’ Ηλία), Γκριγκαλασβίλι (46’ Τοκούσι) , Όμπρεγκον (80’ Κοζοκνεάν).

ΑΡΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Ευσταθίου, Οζίας, Μποργκ, Χριστοφόρου, Αουρέλιο (75’ Θεοφίλου), Παναγή, Μαραγκουδάκης, Μπαγκούρα (53’ Κυριάκου), Κύπρου, Μπόνιφεις (88’ Πούλπο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  - / Μποργκ, Νουρεντινόφσκι

-Αναγκαστική ήταν αλλαγή στο 46’ του Σότα Γκριγκαλασβίλι λόγω ενοχλήσεων. 

-Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Λεόντιος Τράττου με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου και Όμηρο Τζιωρτζή, ενώ τέταρτος ο Κώστας Ψευδιώτη. 

-Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Κότο Παγιές.  

-Δεύτερο γκολ για τον επιθετικό του Άρη Μπόνιφεις στο πρωτάθλημα, πρώτο για το Μαλτέζο αμυντικό Μποργκ. 

-Σε σύνολο 11 αγώνων από το 2000 και έπειτα ο Άρης κέρδισε για πρώτη φορά τον Εθνικό Άχνας στο «Δασάκι».  

-Οι Νουρεντινόφσκι, Αουρέλιο και Πιντσέλι φόρεσαν τις φανέλες και των δυο ομάδων.