ΕΝΩΣΑΡΑ στα πέναλτι! (φώτος)

Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και στην Κύπρο. Μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΛ από την Αγία Νάπα, του Εθνικού από τον Οθέλλο, άλλη μια ομάδα της Β΄ Κατηγορίας περνά στην επόμενη φάση. Ο λόγος για την ΕΝΠ η οποία επικράτησε με 6-5 της Αλκής στην διαδικασία των πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Ακολούθησε παράταση. Η ΕΝΠ προηγήθηκε στο 95΄ με τον Αντωνίου και η Αλκή ισοφάρισε με τον Φαμπρίτσιο στο 120+1. Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι εκεί όπου το Παραλίμνι με σκορ 6-5 πήρε μια μεγάλη πρόκριση. 

Το www.kerkida.net ήταν στο στάδιο Αμμόχωστος…. 

Η εξέλιξη της διαδικασίας των πέναλτι...

1-0 η Αλκή με Φαμπρίτσιο

1-1 η ΕΝΠ με Σολάρι

Παραμένει το 1-1, έξω το πέναλτι του Μπιλάλ της Αλκής

Αποκρούει ο Στρατηλάτης το πέναλτι του Εντενίλσον της ΕΝΠ, 1-1

Ο Σεμέδο στέλλει την μπάλα στο δοκάρι, 1-1

2-1 για την ΕΝΠ με εύστοχο πέναλτι του Κωνσταντίνου

2-2 η Αλκή, ευστοχεί ο Βασίλεφ

3-2 η ΕΝΠ με εύστοχο χτύπημα του Αντρέου

3-3 η Αλκή με τον Πάρπα

Ο Γιωρκάτζης για την ΕΝΠ στέλλει την μπάλα στο δοκάρι, παραμένει το 3-3

4-3 η Αλκή με τον Λοϊζίδη

4-4 η ΕΝΠ, ευστοχεί ο Αντωνίου

5-4 η Αλκή, μέσα από τον Ντιακιτέ

5-5 η ΕΝΠ, μέσα από τον Λισπόα

5-5, χάνει το πέναλτι ο Χαρή της Αλκής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

5-6 ΓΚΟΛ ο Κουμής και πρόκριση για την ΕΝΠ

Η κανονική διάρκεια

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Αλκή είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα. Η πρώτη φάση ήταν για τους γηπεδούχους στο 8ο λεπτό με τον Ντουβεντρού ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Στο 12΄ ο Σεμέδο μπήκε στην περιοχή και με πλασέ υπό πίεση είδε τον Πέτρου να αποκρούει. Φτάνοντας στο 23ο λεπτό, η Αλκή έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντουβεντρού μοίρασε στον Σεμέδο ο οποίος εντός της περιοχής με σουτ είδε την μπάλα να χτυπά στην συμβολή των δοκαριών του Πέτρου. Στο ημίωρο ο Πέτρου πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση για την ΕΝΠ. Ο Βασίλεφ μπήκε μέσα στην περιοχή, συνέκλινε προς τον άξονα και με πλασέ είδε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να διώχνει εντυπωσιακά. 

Η ΕΝΠ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο στο επόμενο διάστημα και κυρίως με τον Κρίστη Ανδρέου έφτασε σε ένα δύο σουτ τα οποία ωστόσο δεν απείλησαν την εστία του Στρατηλάτη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0. Η Αλκή ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο καταφέρνοντας να φτιάξει αρκετές τελικές χωρίς ωστόσο να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Η ΕΝΠ από την πλευρά της πέτυχε τον στόχο της να κρατήσει την εστία της ανέπαφη στα πρώτα 45 + 2 λεπτά στο Αμμόχωστος. 

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πέρασαν με την ΕΝΠ να βάζει δύσκολα με την αμυντική της λειτουργία στην Αλκή. Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 54ο λεπτό με τον Βασίλεφ ο οποίος γυρίζοντας το κορμί του στα όρια της μεγάλης περιοχής έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ. Στο 66ο λεπτό του αγώνα η ΕΝΠ έφτασε πολύ κοντά στο 0-1. Ο Κωνσταντίνου ήταν αυτός που σέντραρε από αριστερά με τον Εντενίλσον να πιάνει την κεφαλιά και με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία. Ο Σολάρι ήταν αυτός που προσπάθησε να της δώσει τροχιά προς τα δίκτυα όμως το πλασέ του υπό δύσκολη θέση δεν ήταν ιδανικό. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Αλκής να απειλήσει. Ο Τριμπό από δεξιά πραγματοποίησε την σέντρα με τον Φαμπρίτσιο να πηδάει μόνος για την κεφαλιά και να στέλλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πέτρου. Δεύτερο δοκάρι για την Αλκή.

Στο 77ο λεπτό η Αλκή έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τριμπό και πάλι από δεξιά γύρισε στην καρδιά της μικρής περιοχής του Πέτρου εκεί όπου ο Βασίλεφ με πλασέ έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα. Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90΄ ο Βασίλεφ είδε τον Πέτρου και πάλι να είναι σε ετοιμότητα όταν προσπάθησε με σουτ να στείλει την μπάλα προς την εστία του. Στο 90΄ ο Μπιλάλ σέντραρε στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Ντιακιτέ μόνος έβαλε την προβολή στέλλοντας την μπάλα έξω. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ/ΓΚΟΛ το Παραλίμνι και ισοφάριση

Το πρώτο μέρος της παράτασης ξεκίνησε με ΓΚΟΛ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Αντωνίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0 της ΕΝΠ στο 95΄. Η Αλκή συνέχισε με 10 παίκτες μιας και ο Ντιγκρουντζιά τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει με την ομάδα να μην έχει δικαίωμα για αλλαγή

Η πρώτη ευκαιρία για την Αλκή στην παράταση ήρθε στο 107΄ με τον Φαμπρίτσιο. Μετά από στημένη φάση, ο επιθετικός της Αλκής με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πέτρου. 

Τρία λεπτά αργότερα ο Σολάρι μπήκε στην περιοχή του Στρατηλάτη και με σουτ είδε τον τερματοφύλακα της Αλκής να αποκρούει ασταθώς.

ΓΚΟΛ στο 120+1!

Ο Φαμπρίτσιο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 120+1 με προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

ΑΛΚΗ: Στρατηλάτης, Πάρπας, Ντουβεντρού (65΄ Φαμπρίτσιο) Ενγκομό, Σεμέδο, Χαρής, Αντρέου (65΄ Ντιγκρουντζιά) Βασίλεφ, Λοϊζίδης, Ντιακιτέ, Τριμπό (80΄ Μπιλάλ)

ΕΝΠ: Πέτρου, Μπασό, Εντενίλσον, Παύλου (86΄ Κουμής) Αντρέου, Κοσμάς, Κολοκούδιας (63΄ Σολάρι) Αντωνίου, Γιωρκάτζης, Μέρτακκας, Παπαγεωργίου (64΄ Κωνσταντίνου)

Κίτρινες: Τριμπό/Παπαγεωργίου, Μέρτακκας, Αντρέου

Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Τούρος Δώρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Τίγρης Μανώλης
4ος Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy