ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αθλητικού Δικαστή

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης αφού εξέτασε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
 
*Καταγγελία του διαιτητή Μιχάλη Χριστοφίδη κατά του PEREIRA CESAR, ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ/ARARAT που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL OMONOIA/ARARAT – ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών/21.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/20.12.2017.
 
(α) για μεταφορά και κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων εντός του σταδίου κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
(β) για πυροδότηση βεγγαλικών, κροτίδων και οποιασδήποτε άλλης μορφής πυροτεχνημάτων κατά την διάρκεια και την λήξη του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (γ) (1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
(γ) για ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια και τη λήξη του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (γ) (2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
(δ) για πρόκληση επεισοδίου από οπαδούς της ομάδας εντός του σταδίου στο 58ο λεπτό του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 4 (κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
(ε) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA 2017-2018. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18 ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA 2017-2018. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18 ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/20.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του κ. Νεκτάριου Πετεβίνου Εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ για δηλώσεις και/η ανακοινώσεις που προέβη στις 21.12.2017 στο αθλητικό ραδιόφωνο Super Sport F.M. 104 αναφορικά με την διαιτησία του αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας ο οποίος διεξήχθη στις 20.12.2017 σε σχέση με το κύρος της διαιτησίας και/ή οι οποίες θίγουν και/ή είναι εκτός των πλαισίων αθλητοπρέπειας και/η μπορεί να συμβάλλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή ή διαιτητών και/ή άπτονται της διαιτησίας ή διαιτητή που έχει ορισθεί να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτοντται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων των διαιτητών και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την επιτροπή διαιτησίας και/ή τον διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες αναφορικά με την διαιτησία αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 4 (ιστ) (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του κ. Θεόδωρου Αντωνίου Διευθυντή Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ για δηλώσεις και/η ανακοινώσεις που προέβη στις 21.12.2017 στο αθλητικό ραδιόφωνο Super Sport F.M. 104 αναφορικά με την διαιτησία του αγώνα ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας ο οποίος διεξήχθη στις 20.12.2017 σε σχέση με το κύρος της διαιτησίας και/ή οι οποίες θίγουν και/ή είναι εκτός των πλαισίων αθλητοπρέπειας και/η μπορεί να συμβάλλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή ή διαιτητών και/ή άπτονται της διαιτησίας ή διαιτητή που έχει ορισθεί να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτοντται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων των διαιτητών και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την επιτροπή διαιτησίας και/ή τον διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες αναφορικά με την διαιτησία αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 4 (ιστ) (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας/20.12.2017.
 
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες) κατά παράβαση του άρθρου 10.1 (β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
 
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA 2017-2018. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18o έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/21.12.2017.
 
(α) για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο       
 
(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA 2017-2018. 
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για ανάρτηση πανό ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις (υβριστικό) κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΠΑΦΟΣ F C/21.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΥ F C λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18   της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA A’ Φάση περιόδου 2017-2018. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18 ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA 2017-2018 ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΠΑΦΟΣ F C/21.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΑΜΕΚ Καψάλου γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της Εγκυκλίου με Αρ. 360/2017-2018 ημερομηνίας 17.10.2018 και συγκεκριμένα είχε γραμμένο στο φύλλο αγώνα άτομο που δεν ήταν καταχωρημένο στο σύστημα comet στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL Α’ Κατηγορίας ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΜΕΚ Καψάλου/21.12.2017.
Απόφαση: Πρόστιμο
 
*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €300= που επιβλήθηκε στον κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, προπονητή του σωματείου της στις 22.11.2017 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL Α’ Κατηγορίας AMEK Καψάλου – ΑΕΚ Λάρνακας/09.11.2017 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών και πρόστιμο.
 
*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €400= που επιβλήθηκε στο σωματείο της και στον κ. Κυριάκο Ηλιάδη, βοηθό προπονητή του σωματείου  στις 22.11.2017 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος FUTSAL Α’ Κατηγορίας ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΑΕΛ Λεμεσού/09.11.2017 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών και πρόστιμο.
 
*Καταγγελία κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Λυμπιών γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €200= που επιβλήθηκε στον κ. Στέλιο Στυλιανού, προπονητή του σωματείου στις 22.11.2017 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ Σωτήρας – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών /11.11.2017 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών και πρόστιμο.
 
*Καταγγελία κατά του KIPIANI NIKOLAI, ποδοσφαιριστή του ΕΘΝΙΚΟΥ Άχνας για αντιαθλητική συμπεριφορά στο 83ο λεπτό του αγώνα προς τον TEIXEIRA RIBEIRO LOUIS MIGUEL, ποδοσφαιριστή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/20.12.2017.
Απόφαση: Αποκλεισμός 1 αγωνιστικής και πρόστιμο.