Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου! (pic)

Tη στιγμή που σε πολλά πρωταθλήματα της Ευρώπης ο τίτλος έχει ήδη κριθεί, υπάρχει μία Λίγκα 16 ομάδων όπου έξι «στροφές» πριν το φινάλε ο πρώτος από τον τελευταίο απέχει μόλις 11 βαθμούς! Οσους δηλαδή ο 1ος Ολυμπιακός από τον... 2ο Παναθηναϊκό! Διαβάστε ποιο είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου αυτή τη στιγμή...

Σίγουρα το πρωτάθλημα της συγκεκριμένης χώρας δεν θα γέμιζε σε κανέναν το... μάτι. Και ίσως όχι άδικα. Αλήθεια όμως, σε πόσες λίγκες σε όλο τον κόσμο έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη δεν υπάρχει ΟΥΤΕ μία αδιάφορη ομάδα; Σε πόσα πρωταθλήματα παλεύουν επτά ομάδες για τον τίτλο κι άλλες εννιά δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους; Σε πόσα άλλα ο πρώτος από τον 16ο -δηλαδή τον ουραγό- έχει απόσταση μόλις 11 βαθμών; 

Κι όμως δεν πρόκειται για κάποιο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά της... Αφρικής! Πιο συγκεκριμένα; Της Αλγερίας. Στην 26η αγωνιστική βρίσκεται η Ligue 1, μένουν έξι «στροφές» για να πέσει η «καρό» σημαία και η πρωτοπόρος ES Setif μόνο ασφαλής δεν νιώθει στην κορυφή. Πίσω της άλλωστε βρίσκονται όχι μία ή δύο, αλλά τρεις ομάδες σε απόσταση μόλις δύο βαθμών (Μο Mejaia, MC Oran, USMA El Xarrach), ενώ ακολουθούν ακόμα τρεις που είναι στο -4 (USM Alger, ASM Oran, CR Mpelouizdad).
 
Οσο για την ουραγό είναι η ΝΑ Hussein Dey, η οποία ωστόσο παραμένει γερά μέσα στο κόλπο της παραμονής, μιας κι απέχει μόλις δύο βαθμούς από τη γραμμή σωτηρίας, ενώ καμία από την τελευταία εννιά της βαθμολογίας δεν μπορεί να αισθάνεται άνετη, ούτε καν βέβαια η 5η, με την 6η και την 7η, παρ' ό,τι διεκδικούν παράλληλα και τον τίτλο! 

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα 11 βαθμοί είναι μόνο η διαφορά που έχει ο 1ος Ολυμπιακός από τον 2ο Παναθηναϊκό, ενώ από τον τελευταίο Εργοτέλη (δεν λαμβάνονται υπόψιν Νίκη Β. και ΟΦΗ) απέχει 42 βαθμούς! 

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

ΠΗΓΗ: sdna.gr