Συναρπαστική εξέλιξη με απρόβλεπτο τέλος

Συναρπαστική η εξέλιξη του πρωταθλήματος στον Α΄ Όμιλο και τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τον πρωταθλητή ούτε τις ομάδες που θα κερδίσουν το εισιτήριο για έξοδο στην Ευρώπη.

Οι αποστάσεις μεταξύ των πέντε ομάδων είναι μικρές που καθιστούν απρόβλεπτη την συνέχεια. Οι τρείς ισοπαλίες στα παιγνίδια του Σαββάτου άφησαν αναλλοίωτη την βαθμολογική σειρά.

Το ΑΠΟΕΛ παρά την ισοπαλία 3-3 με την Ανόρθωση σε ένα δραματικό και θεαματικό παιγνίδι, παρέμεινε στην κορυφή δύο βαθμούς μπροστά από τον Απόλλωνα.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν αξιοποίησε ούτε αυτή τη φορά τις απώλειες των πρωτοπόρων και με την ισοπαλία 2-2 που έφερε στο Τσίρειο Στάδιο με τον Ερμή Αραδίππου έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και μόνο τρεις μπροστά από την τρίτη Ομόνοια.

Τόσο η Ομόνοια όσο και η ΑΕΚ δεν κέρδισαν έδαφος από τις ισοπαλίες στα άλλα δύο παιγνίδια αφού και αυτές συμβιβάστηκαν στο 1-1.

Πάντως όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα των τελευταίων τεσσάρων αγώνων τίποτα δεν μπορεί να προδικαστεί. Όλα είναι ανοικτά και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν ανατροπές στον βαθμολογικό πίνακα και δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι οι πρώτες τρείς θέσεις διεκδικούνται από πέντε ομάδες.

Το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας έχουν αυτή την στιγμή προβάδισμα για την πρώτη και δεύτερη θέση όμως δεν δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας οπότε δεν μπορούν να νιώθουν σιγουριά.

Η Ομόνοια, η ΑΕΚ, και η Ανόρθωση βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ευθεία και έχουν ως πρώτο στόχο την τρίτη θέση, ίσως και κάτι πιο ψηλά, ωστόσο έχουν την ίδια απόσταση και από την πέμπτη θέση. Σημειώνουμε ότι η τέταρτη θέση θα αποδειχθεί προνομιούχα αν το ΑΠΟΕΛ κατακτήσει το Κύπελλο Coca-Cola.

Η επόμενη αγωνιστική του Α΄ Ομίλου πιθανότατα να φέρει ανακατατάξεις και να ρίξει λίγο φως στη βαθμολογία.

Το Σάββατο το ΑΠΟΕΛ ως γηπεδούχο θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια και ο νικητής ασφαλώς θα κάνει σημαντικό βήμα για επίτευξη του στόχου του.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα και ασφαλώς οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν τη νίκη για να μείνουν στην πορεία του στόχου τους και να ευνοηθούν από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Λευκωσίας.

Την Κυριακή η Ανόρθωση θα παίξει με τον Ερμή στο Στάδιο «Αμμόχωστος – Επιστροφή»  και θέλει τη νίκη για να επωφεληθεί από τα αποτελέσματα των δύο άλλων αγώνων.

Η 7η αγωνιστική λοιπόν μπορεί να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα αλλά μπορεί και να προκαλέσει διαφοροποιήσεις που θα ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά το ενδιαφέρον αφού θα ακολουθήσει η 8η αγωνιστική με το ντέρμπι Απόλλωνα –ΑΠΟΕΛ οπότε εκεί θα κριθούν πολλά τουλάχιστον όσον αφορά στην πρώτη θέση.

Ρίχνοντας μια ματιά στην βαθμολογία και στο υπόλοιπο πρόγραμμα μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι όλα είναι ανοικτά στον Α΄ όμιλο και οι φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολουθούν με ενδιαφέρον την συναρπαστική εξέλιξη του πρωταθλήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.      ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ                28    15    10    3    44    20    55
2.      ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ         28    16    5    7    55    35    53
3.      ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ            28    15    5    8    40    27    50
4.      Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ                     28    14    7    7    49    29    49
5.      ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ    28    15    3    10    45    31    48
6.      ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ                 28    11    6    11    33    41    39

Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε του Πρωταθλήματος:

7η Αγωνιστική
Σάββατο, 2 Μαΐου 2015
Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ                17:00    ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ            17:00    ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Κυριακή, 3 Μαΐου 2015
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ            17:00    ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

8η Αγωνιστική
Σάββατο, 9 Μαΐου 2015
Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ                17:00    ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ    17:00    ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ       17:00    ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

9η Αγωνιστική
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ     ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ                  Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ             ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

10η Αγωνιστική
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ         ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ               ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ                    ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΠ