Τα τέσσερα ΜΟΕ και το... ποδόσφαιρο

Τέσσερα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης υπέρ των Τ/Κ ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Tο τέταρτο αφορά το... ποδόσφαιρο!

(δ) Χαιρετίζω την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενοποίηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου και εύχομαι να ευοδωθεί το συντομότερο.

Tα άλλα τρία μέτρα Οικοδόμησης που αφορούν τους Τουρκοκύπριους πολίτες:

(α) Στην πρώτη κοινή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί προτίθεμαι να δώσω τους χάρτες και στοιχεία που αφορούν 28 ναρκοπέδια κατά προσωπικού στην περιοχή του Πενταδακτύλου.
 
(β) Εκχώρηση της διαχείρισης στο Εβκάφ των μουσουλμανικών χώρων λατρείας στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν βρίσκονται υπό την προστασία ξένων πρεσβειών.
 
(γ) Απόφαση πρόσληψης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Λευκωσία λειτουργών με γνώση της τουρκικής γλώσσας ούτως ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας.

Σέρτογλου: Πολύ θετικός ο χαιρετισμός του ΠτΔ στα ΜΟΕ για το ποδόσφαιρο

Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου που χαρακτήρισε θετικό το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στα ΜΟΕ που εξήγγειλε σήμερα αναφέρει ότι χαιρετίζει την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου και εύχεται να ευοδωθεί το συντομότερο.
 
Σε δηλώσεις του στην Κίπρις ποστασί, ο κ. Σέρτογλου σημειωσε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό, συνέχισε, το λέμε εμείς εδώ και καιρό και στους δικούς μας πολιτικούς. “Αυτό έπρεπε να το προτείναμε εμείς ως ΜΟΕ. Λυπάμαι που δεν το προτείναμε εμείς, αλλά είναι μια θετική εξέλιξη”, κατέληξε.