Οι εισηγήσεις του Αλέξανδρου

Τακτικός αναγνώστης μας απέστειλε την πιο κάτω επιστολή με εισηγήσεις για το ποδόσφαιρό μας...

Kαλησπέρα σας
Με αφορμή όλο αυτό το ‘’χάρτινο κουκλοθέατρο’’ που βλέπουμε εδώ και χρόνια θα ήθελα να παραθέσω μια σειρά μέτρων, που αφορούν τους διαιτητές , με στόχο την πάταξη της προκατάληψης ΚΑΙ της διαφθοράς.
1)    Διαιτητής που υποπίπτει σε εκγληματικά αλλά κατά τ’άλλα ‘’ανθρώπινα’’ λάθη να μην του δίνεται το δικαίωμα να ασκήσει το επάγγελμα του για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και όχι για 1 και μόνο αγωνιστική .
2)    Διαιτητής που υποπίπτει σε εκγληματικά αλλά κατά τ’άλλα ‘’ανθρώπινα’’ λάθη να τιμωρείται  με σημαντικό χρηματικό πρόστιμο ποσό το οποίο θα κατατίθεται σε λογαριασμό που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλα τα συμβούλια των ομάδων. Έτσι εξανεμίζονται οι αμφιβολίες για το αν όντως έχει πληρωθεί το πρόστιμο ή όχι. Το ποσό που θα μαζευτεί να χρησιμοποιείται για δωρεές σε φτωχούς συμπολίτες σε ίδρυμα κοινής αρεσκείας
3)    Διαιτητής που υποπίπτει σε εκγληματικά αλλά κατά τ’άλλα ‘’ανθρώπινα’’ λάθη κατ’επανάληψη να του κατάσχεται η άδεια. Σε τέτοια περίπτωση να ισχύει και ο κανόνας Νο 2.
4)    Οι διαιτητές ΣΕ ΚΑΘΕ αγωνιστική να αποφασίζονται κατόπιν κληρώσεως σε ζωντανή μετάδοση 10 λεπτών και ΟΧΙ κατα παραγγελία!
5)    Οι διαιτητές ΣΕ ΚΑΘΕ αγωνιστική να αποφασίζονται κατόπιν κληρώσεως 1 μέρα πριν από το παιγνίδι 
6)    Εγκατάσταση συστήματος ‘’offside´´ έτσι ώστε ο 4ος διαιτητής να έχει την ευχέρεια να βλέπει στο μόνιτορ τα αμφισβητούμενα ‘’offside´´ και να ενημερώνει τον διαιτητή αναλόγως.
7)    Κίτρινες κάρτες να μην εκτείνονται στον αμέσως επόμενο αγώνα αλλά σε αγώνα που ο ίδιος και η ομάδα του επιθυμούν. Το ίδιο και για την δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη.
8)     Οι απευθείας κόκκινες κάρτες να εξετάζονται μετά τον αγώνα ως προς την ορθότητα τους και αν επικυρώνονται ως ορθές τότε να εκτείνονται κανονικά σύμφωνα με την προκήρυξη.
9)    Δημιουργία ανεξάρτητης 5μελούς επιτροπής απαρτιζόμενη από βετεράνους διαιτητές και καθηγητές διαιτησίας οι οποίοι θα αποφασίζονται από τα ίδια τα σωματεία κατόπιν δημοκρατικής ψηφοφορίας. Τα καθήκοντα της 5μελούς ομάδας ως εξής
 Α) Βαθμολογία διαιτητών για κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα.  
Β)  Πλήρης ανάλυση και αιτιολογία της βαθμολογίας και δημοσιοποίηση της ανάλυσης στα Μ.Μ.Ε .
Γ) ‘Ολες οι βαθμολογίες, είτε αυστηρές είτε επιεικείς ,θα πρέπει να χαρακτηρίζονται απο αμεροληψία και πλήρης ομοιομορφία ως προς τα κριτήρια και την αυστηρότητα που τις διέπουν. Οι διαιτητές με κατ’επανάληψη χαμηλή βαθμολογία θα υποβιβάζονται στην 2η κατηγορία και οι διαιτητές της δεύτερης κατηγορίας με κατ’επανάληψη υψηλή βαθμολογία θα προάγονται στην 1η. 
Δ) Σε περίπτωση, κατά την 5μελούς επιτροπή, που υπάρξουν αλλοπρόσαλλες  εγκληματικές αποφάσεις από πλευράς διαιτητών τότε οι κανόνες 1,2 και 3 ισχύουν. 
Ε) Η θητεία της συγκεκριμένης επιτροπής σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το έτος για ευνόητους λόγους. Εάν ικανοποιήσουν τα σωματεία τότε θα έχουν το δικαίωμα επανεκλογής στην επόμενη ψηφοφορία. Με το πέρας της 2ης συνεχόμενης θητείας τους δεν θα έχουν το δικαίωμα επανεκλογής για ευνόητους λόγους. Άλλοι υποσχόμενοι υποψήφιοι θα κληθούν να θέσουν εαυτόν στην διάθεση των σωματείων.

Λύσεις υπάρχουν κύριοι ..... !!! Δεν νομίζω ο Αλέξανδρος Στυλιανού να έιναι  φωστήρας και να είναι ο μόνος που τα σκέφτηκε αυτά. Είναι διαφορετικό να λέμε πως ΔΕΝ υπάρχουν λύσεις και διαφορετικό να ΜΗΝ θέλουμε να τις υλοποιήσουμε.
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ