Τα... κέρδη της 2ης θέσης (Tα δεδομένα)

Ως γνωστόν, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου από το ΑΠΟΕΛ, οι υπόλοιπες ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη είναι η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας και η Ομόνοια.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατάκτηση της 2ης θέσης, κάτι που μπορεί για κάποιους να μην λέει κάτι, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού αφενός η ομάδα που θα την καταλάβει θα αγωνιστεί στο Β΄ Προκριματικό γύρο (16 Ιουλίου το πρώτο παιχνίδι) και όχι στον Α΄  (2 Ιουλίου το πρώτο παιχνίδι) κι αφετέρου θα κερδίσει... δύο εβδομάδες, αποφεύγοντας το να ξεκινήσει την προετοιμασία της από πολύ νωρίς.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα οι παίκτες να πάρουν κάποιες ανάσες και να ξεκουραστούν, αλλά και να γίνει καλύτερος προγραμματισμός ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτή τη στιγμή στη "μάχη" για τη 2η θέση υπερτερεί η ομάδα της Λάρνακας, η οποία με νίκη επί της Ανόρθωσης θα είναι σίγουρα δεύτερη ότι κι αν συμβεί στο ντέρμπι Απόλλων-Ομόνοια.

Επιπλέον, η ομάδα της Λάρνακας υπερτερεί στην ισοβαθμία -και στην τριπλή και σε περίπτωση που ισοβαθμήσει μόνο με μία εκ των δύο άλλων ομάδων- και ως εκ τούτου για να την ξεπεράσει είτε η ομάδας της Λεμεσού είτε η ομάδα της Λευκωσίας θα πρέπει να έχει καλύτερο αποτέλεσμα στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής.