Όχι από ΑΚΕΛ

Ο Άριστος Δαμιανού, Βουλευτής και Επικεφαλής του Γραφείου Νομικών του ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνει την αντίθεση του κόμματος αναφορικά με την έκδοση της κάρτας οπαδού.

Η σχετική ανακοίνωση

"Με λύπη παρατηρούμε ότι σε κάθε περίπτωση που προκύπτει αδυναμία διαχείρισης της βίας εντός και εκτός γηπέδων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανασύρει την κάρτα φιλάθλου. Ωσάν να είναι η θεραπεία δια πάσαν νόσον.

Έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο σωρεία προτάσεων και εισηγήσεων για αντιμετώπιση της βίας και του χουλιγκανισμού εντός και εκτός γηπέδων. Επίκεντρο των θέσεων μας είναι ασφαλώς και η καταστολή, αλλά πρωτίστως η πρόληψη. Πρόληψη, η οποία προϋποθέτει αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων της βίας και όχι την εισαγωγή ενός μέτρου, αμφιβόλου ποιότητας, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και αμφιβόλου νομιμότητας, το οποίο το μόνο που θα κατορθώσει είναι να οδηγήσει στο μαζικό φακέλωμα εκατοντάδων χιλιάδων αγνών φιλάθλων που ασφαλώς δεν είναι χούλιγκανς.

Εδώ και πολλούς μήνες, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχουμε υποβάλει σειρά ερωτημάτων στον ΚΟΑ, αναφορικά με τις πραγματικές προθέσεις του σε σχέση με την κάρτα φιλάθλου. Ουδεμία απάντηση λάβαμε. Την ίδια ώρα, παρακολουθούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να εξαγγέλλει αποφάσεις, για τις οποίες πολιτικά κόμματα και Βουλή των Αντιπροσώπων τελούμε σε άγνοια.

Η αντιμετώπιση της βίας ως κοινωνικό φαινόμενο που είναι, χρειάζεται συλλογική δράση και όχι μονομερείς ενέργειες. Ως ΑΚΕΛ δηλώνουμε πανέτοιμοι να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια υπό την αίρεση του άμεσου τερματισμού της προώθησης της κάρτας φιλάθλου ή οποιονδήποτε άλλων μέτρων αμφιβόλου ποιότητας οδηγούν σε μαζικό φακέλωμα αλλά -δυστυχώς- θα αποτύχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα".