Ο… θρόνος χωράει μόνο έναν!

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας έφτασε, καθώς στις 20:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Skoda Ξάνθη με… φόντο το τρόπαιο του θεσμού.

Αναμφίβολα, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου φαντάζουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας, ωστόσο, οι Ακρίτες στην παρθενική τους εμφάνιση στον τελικό, δεν είναι… διατεθειμένοι να παραδοθούν χωρίς «μάχη». Οι δύο «μονομάχοι» μετρούν σημαντικές απουσίες, μια και τα προβλήματα δεν απουσιάζουν για τον Βίτορ Περέιρα από πλευράς Πειραιωτών και τον Ράζβαν Λουτσέσκου απ’ αυτήν των Θρακιωτών, όμως, τη δεδομένη στιγμή… σημασία έχουν αυτοί που θα τεθούν αντιμέτωποι στο… χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Το… κίνητρο των «μονομάχων»

Ο Ολυμπιακός θέλει την κούπα του Κυπέλλου, ούτως ώστε να πανηγυρίσει για 27η φορά στην ιστορία του την κατάκτηση του τροπαίου και παράλληλα να φτάσει τα 17 νταμπλ, εκ των οποίων, τα έξι τελευταία τα έχει σηκώσει τα τελευταία 10 χρόνια. Άλλωστε, άπαντες στο Λιμάνι θέλουν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο την συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

Από την άλλη, η Skoda Ξάνθη φιλοδοξεί να βάλει το πρώτο Κύπελλο στην… συλλογή της και μάλιστα στην παρθενική της εμφάνιση σε τελικό. Παράλληλα, σε περίπτωση που το «συγκρότημα» του Ράζβαν Λουτσέσκου καταφέρει να ανατρέψει τα προγνωστικά και να σηκώσει την κούπα, τότε αυτομάτως εξασφαλίζει «εισιτήριο» για το Europa League, στερώντας μία θέση από τις ομάδες που μετέχουν στα play offs του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.

Ανέτοιμος ο Ελαμπντελαουί

Παρά το γεγονός πως ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μετείχε τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, κρίθηκε ανέτοιμος από τον Βίτορ Περέιρα και έμεινε εκτός. Παράλληλα, εκτός πλάνων για τον Πορτογάλο είναι οι Σαντάνα, Στρέζος, Γιαννούλης και Μανιάτης με προβλήματα τραυματισμών.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Μποτία, Ντομίνγκεζ, Φορτούνης, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ, Αυλωνίτης, Χάρα, Μαζουακού, Μήτρογλου, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβας, Εντινγκά, Ντουρμάζ, Βούρος.

Τριάδα απόντων

Τρεις είναι οι λόγοι που… πονοκεφαλιάζει ο Ράζβαν Λουτσέσκου στους Ακρίτες. Ο Ρουμάνος κατά την ανακοίνωση της αποστολής δεν… φώναξε τα ονόματα των Παπάζογλου, Τριάδη και Ζαρόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δεν μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα της Θράκης.

Η αποστολή της Skoda Ξάνθης: Κυριακίδης, Γκαραβέλης, Αναστασόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Καρυπίδης, Γκομσί, Γουάλας, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Ομπόντο, Ορφανίδης Π., Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Βάλτερ, Μπέλιτς, Καπετάνος, Ράνος.

«Άρχοντας» ο Κουκουλάκης

Το βάπτισμα του… πυρός σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας θα πάρει ο Μιχάλης Κουκουλάκης, το απόγευμα του Σαββάτου (23/5). Ο Έλληνας διαιτητής από το Ηράκλειο της Κρήτης, στις 20:30 θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας ως βοηθούς του τους Ακρίβο και Αλεξέα, 4ος θα είναι ο Δημητριάδης, ενώ επιπρόσθετοι θα είναι οι Σπάθας, Παππάς.

ΠΗΓΗ: onsports.gr