Τέσσερα τα γκολ... 24 τα πρωταθλήματα! (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ χρειαζόταν τουλάχιστον την ισοπαλία απέναντι στον Ερμή, τελικά έφτασε στη νίκη με 2-4 και πανηγυρίζει την κατάκτηση του 24ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης, Τζιμπούρ (2) τα γκολ ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν Ταραλίδης-Παπαθανασίου.

Βροχή γκολ και γαλαζοκίτρινος τίτλος...

Το ΑΠΟΕΛ ήθελε ένα γκολ για να μπει για τα καλά σε θέση οδηγού και δεν άργησε καθόλου να φτάσει σε αυτό. Ουσιαστικά στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια, ο Ντε Βινσέντι με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1 και απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του.

Το δεύτερο γκολ, μάλιστα, δεν άργησε ούτε αυτό που στο 9' ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έδωσε στον Χαραλαμπίδη και ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ με κοντινό πλασέ, εξαφάνισε και την τελευταία πιθανότητα να πάει κάτι στραβά στην προσπάθεια για τον τίτλο.

Τα γρήγορα γκολ συνεχίστηκαν αφού μόλις στο 16' είχαμε το τρίτο στο παιχνίδι, αυτή την φορά στην... απέναντι εστία. Ο Ταραλίδης με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ νίκησε τον Χιώτη για το 1-2 όμως άμεσα η διαφορά των γκολ πήγε και πάλι στα δυο γκολ αφού στο 18' ο Τζιμπούρ κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-3.

Απ' εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε εντελώς, το ΑΠΟΕΛ να ελέγχει απόλυτα, να έχει την κατοχή και να ψάχνει και άλλα τέρματα. Το τέταρτο, τελικά, σημειώθηκε στο 39' μετά από ωραίο συνδυασμό Μοράις-Τζιμπούρ και αριστερό σουτ του δεύτερου από το ύψος της περιοχής.

Γκολ και νεαροί

Η βροχή των γκολ συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της "επανάληψης" όταν στο 53' ο Παπαθανασίου μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας, από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-4.

Στην συνέχεια πολύ λίγα πράγματα. Με τα πάντα να έχουν κριθεί και με την ζέστη να είναι αρκετή, οι μηχανές... έσβησαν έτσι μέχρι το 73', οι δυο προπονητές ολοκλήρωσαν τις έξι αλλαγές και έδωσαν ευκαιρίες σε πολλούς νεαρούς.

Δεν είχαμε κάτι φοβερό στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με το πάρτι στην εξέδρα να ξεκινά αρκετά πριν το τελικό σφύριγμα, το οποίο όταν ακούστηκε... σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών και επίσημα.

Ερμής: Χρυσοστόμου, Κούρου, Τσίνα, Σαμπουκασίδης, Τούρκο, Ταραλίδης, Κατσιατής (72' Ανδρέου), Μανού, Κυριάκου (63' Χατζηδημητρίου), Δημητρίου (46' Λόπες), Παπαθανασίου

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Αντωνιάδης, Κακά, Καρλάο, Ρίσε (73' Ιωάννου), Μοράις, Λάνιγκ, Χαραλαμπίδης (68' Παπαφώτης), Αλεξάνδρου (58' Πεχλιβάνης), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ

Κίτρινες: - /  Καρλάο, Λάνιγκ

Ενδιαφέρουν

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τόμας Ντε Βινσέντι.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα και για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιάννη Ταραλίδη.

- Στα 14 γκολ στο πρωτάθλημα ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

- Τρίτο γκολ για τον Αντρέα Παπαθανασίου.

- Πρώτη συμμετοχή για το Μάριο Πεχλιβάνη.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, βοηθοί οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους - Μάριος Δημητριάδης, τέταρτος ο Αβραάμ Τσούκκας και παρατηρητής ο Ιωάννης Χατζηιωσήφ.

* Το ρεπορτάζ ανανεώνεται...