Ανατροπή... αλλά δεν ήταν αρκετή (Φώτος)

Ο Απόλλωνας έκανε το καθήκον του, ολοκληρώνοντας με νίκη το φετινό πρωτάθλημα. Η Λεμεσιανή ομάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Γκουλόν, επικράτησαν με 2-1 της Ομόνοιας χάρις σε γκολ των Παπουλή και Χαμντανί. Η νίκη αυτή δεν ήταν αρκετή για να δώσει στον Απόλλωνα την 2η θέση αφού την ίδια ώρα η ΑΕΚ επικρατούσε της Ανόρθωση. Έτσι ο Απόλλωνας τερμάτισε στην 3η θέση και η Ομόνοια στην 4η και αμφότερες θα συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ από τον Α' Προκριματικό γύρο.​

Κακό ποιοτικά - Προβάδισμα με Γκουλόν

Χωρίς την μεγάλη φάση τα πρώτα λεπτά στο "Τσίρειο", με τον Απόλλωνα να είναι επηρεασμένος από τις απουσίες και να μην μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό του. Αντίθετα η Ομόνοια αν και δεν είχε την κατοχή της μπάλας, έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 30' στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, το "τριφύλλι" έφτασε στο γκολ. Ο Κριμ εκτέλεσε φάουλ, με τον Γκουλόν να κάνει την κεφαλιά και να νικά τον Βάλε, για το 0-1.

Δυσκολίες στην δημιουργία

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Ο Απόλλωνας είχε μεγάλες δυσκολίες στο δημιουργικό κομμάτι και δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Παναγή ενώ η Ομόνοια απ' την στιγμή που προηγήθηκε με το γκολ του Γκουλόν, έδειχνε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Έψαξε την ισοφάριση

Ελαφρώς καλύτερος ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα της επανάληψης, έψαξε την γρήγορη ισοφάριση για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ανατροπή, φτιάχνοντας την πρώτη καλή του φάση στο παιχνίδι, στο 60' με τον Τουράμ ο οποίος έκανε το καλό σουτ όμως ο Παναγή έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Ισοφάριση...

Η υπεροχή του Απόλλωνα καρποφόρησε στο 68', με την Λεμεσιανή ομάδα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Τουράμ έκανε το σουτ, ο Παναγή έδιωξε, ο Παπουλής έκανε την προβολή με τον Παναγή να διώχνει ξανά όμως ο διαιτητής του αγώνα έδειξε... σέντρα, θεωρώντας ότι η μπάλα είχε περάσει στα δίκτυα. Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε από τις επαναληπτικές προβολές, με την φάση να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ολική ανατροπή

Στο 77' ο Απόλλωνας έφτασε στην ολική ανατροπή και σε μεγάλο βαθμό... κλείδωσε την 3η θέση. Ο Χαμντανί από δύσκολη θέση νίκησε τον Παναγή για το 2-1, με τον κεντρικό χαφ να... αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο τους φίλους της ομάδας αφού ως γνωστό αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τα χρώματα του Απόλλωνα.

Τίποτα δεν άλλαξε

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Απόλλωνα να επικρατεί με 2-1 του Απόλλωνα και να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα στην 3η θέση, αφήνοντας την Ομόνοια μια θέση πιο πίσω, στην 4η θέση. Αμφότερες θα συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ από τον Α' Προκριματικό γύρο.​

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ν. Λόπες, Γκουγιόν, Τουράμ, Μεριέμ, Χ. Λόπες, Ρομπέρ (56'Ρόσα), Παπουλής, Γουίλερ (74'Στυλιανού), Κυριάκου, Χαμντανί.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Δημητρίου, Ρούνιε, Λομπιανίτζε, Μαργκάσα, Γκουλόν (75'Φυλακτού), Οικονομίδης, Ασίς, Κιρμ, Φοφανά, Γκαρσία (57'Ποτέ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ν. Λόπες - Ποτέ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Σταύρος Πέλεκης. Πρώτος επιπρόσθετος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και δεύτερος ο Χρήστος Ηλία.