Η 23χρονη που συνδυάζει Νομική και επί κοντώ! (Φώτος)

Στις 15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν τα 54α Μάτσεια, στα οποία είχαμε νέο Παγκύπριο ρεκόρ αγώνων στο άλμα επί κοντώ. Το ρεκόρ ανήκει στην 23χρονη Μαρία Αριστοτέλους η οποία με άλμα στα 3,91 μέτρα, κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό βάθρο. Η Μαρία, η οποία πέραν από πρωταθλήτρια είναι και τελειόφοιτη στην Nομική Αθηνών, αποκαλύπτεται στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net...

Η σχέση μου με τον Αθλητισμό

Στην ηλικία των 5 ετών, ξεκίνησα με ενόργανη γυμναστική όπου προπονήθηκα για 6 χρόνια. Στην συνέχεια έλαβα μέρος σε πολλά ομαδικά αθλήματα μέχρι τα 14 μου όπου οι γυμναστές μου με παρότρυναν να ασχοληθώ με τον στίβο και έτσι κατέληξα στο άλμα επί κοντώ. Φέτος είναι η 10η χρονιά προπόνησης.

Οι επιτυχίες μου:

Από πρώτη κιόλας χρονιά που έλαβα μέρος σε αγώνες δεν έλειπα ποτέ από τα μετάλλια. Έχω κερδίσει πολλά Παγκύπρια πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικίες: Κορασίδες, νεανίδες, νέες και γυναικών καθώς επίσης και παγκύπριους μαθητικούς αγώνες γυμνασίων και λυκείων. Τα τελευταία χρόνια κατεβαίνω σε αγώνες και στην Ελλάδα όπου έχω επίσης σημαντικές διακρίσεις.

Μερικές εξ’ αυτών:

  • Γενικά έχω την 3η καλύτερη επίδοση Παγκύπρια ανέκαθεν (1η η Μαριάννα Ζαχαριάδη με 4,45 και 2η η Άννα Φοιτίδου με 4.40)
  • Στα 54α Μάτσεια (15/5/15) έκανα 3.91μ που ήταν τόσο ατομικό ρεκόρ όσο και Παγκύπριο ρεκόρ αγώνων- το προηγούμενο το κατείχε η Φοιτίδου με 3,80.
  • ΑΜΚΕ: αργυρό το 2013 και χάλκινο το 2009(17ετων)
  • Μπρούνο Ζάουλι: 6η το 2013 και 2η το 2014
  • Παγκύπριοι Αγώνες Γυναικών: 1η το 2014
  • Διασυλλογικό πρωτάθλημα Α/Γ Ελλάδας: 1η 2015 (10/5)

Με λίγα λόγια:

Με τον κύριο Φώτη τα τελευταία 3 χρόνια που προπονούμαστε μαζί δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά. Οι στόχοι κάθε χρονιά είναι πρώτα από όλα μία αξιοπρεπή αγωνιστική εμφάνιση, μετά να ξεπερνώ κάθε φορά τον εαυτό μου  πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ και τέλος οι διακρίσεις και η κατάκτηση τις καλύτερης δυνατής θέσης ανάλογα με τον αγώνα.

 Φέτος νιώθω ότι είμαι στην καλύτερη αγωνιστική φάση που έχω βρεθεί ποτέ και αυτό έχει φανεί και στον πρώτο αγώνα όπου έχω κάνει ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων. Σε αυτό τον αγώνα –που ο κ Φώτης δεν ήταν εκεί- πολύτιμη ήταν η βοήθεια του πρώτου μου προπονητή κύριου Σάββα Νικολάου. Ένιωθα πολύ καλά σωματικά, αγωνιζόμουν στην «έδρα μου», στο ΓΣΠ και είχα δίπλα μου την οικογένεια μου να με στηρίζει. Χάρηκα πολύ που από τον πρώτο αγώνα έδειξα πως μπορώ να ξεπεράσω τα 4μ φέτος.

Επόμενος σταθμός οι ΑΜΚΕ στην Ισλανδία, μετά το Μπρούνο Ζάουλι στη Βουλγαρία, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα στα τέλη του Ιούνη και οι Βαλκανικοί αγώνες.

Τέλος, θεωρώ πως για την δικιά μου γενιά τα πράγματα στον αθλητισμό είναι πολύ δύσκολα. Οι αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας αναγκάζουν τους συνομήλικους μου να αφιερώνει ολοένα και περισσότερο χρόνο στην επαγγελματική τους ζωή ώστε να μην απομένει ελεύθερος χρόνος. Ως τόσο πιστεύω πως ο αθλητισμός αποτελεί πανεπιστήμιο από μόνος του και η ενασχόληση των νέων με αυτόν θα συμβάλει θετικά στην καταπολέμηση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Η ατάκα μου:

«Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν κι αυτοί που τα παρατούν ποτέ δεν νικούν» Vince Lombardi.

Το προφίλ μου:

Όνομα: Μαρία Αριστοτέλους

Ετών: 23 (10/8/91)

Καταγωγή: Λευκωσία-Γέρι

Τελειόφοιτη στην νομική Αθηνών

Σύλλογος: ΓΣΠ

Προπονητής: Φώτης Στεφανής

Ατομικό Ρεκόρ: 3,91μ