Εξειδικευμένο πρόγραμμα για πρώην διεθνείς

Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές (Executive Master for International Players) διοργανώνει η UEFA.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση της ικανότητας και της προσωπικότητας των διεθνών ποδοσφαιριστών, μετά που σταματούν την καριέρα τους σε σημαντικές θέσεις διοίκησης του ποδοσφαίρου.
«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές που τελειώνουν την καριέρα τους στο πιο ψηλό επίπεδο να μπορέσουν να κάνουν τη μετάβαση τους σε ένα άλλο τομέα του παιχνιδιού, αυτόν της οργάνωσης και της διοίκησης», δηλώνει ο Πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Η σειρά μαθημάτων θα δώσει όλα τα εφόδια σε αυτούς που θα το παρακολουθήσουν προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν στο πιο ψηλό επίπεδο της διοίκησης του ποδοσφαίρου.

Τα μαθήματα που θα γίνονται στα Αγγλικά,  αρχίζουν τον ερχόμενο Νοέμβριο και χωρίζονται σε επτά ενότητες. Οι έξι ενότητες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις  και η 7η ενότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η σειρά των μαθημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017. Η κάθε ενότητα θα έχει διάρκεια μια εβδομάδα (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή). 

Η UEFA δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και η επιλογή αυτών που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου 2015. 

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.uefamip.com.

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΠ