Πούλησε την ψήφο του για ένα εκ. δολάρια!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά το μπαράζ συλλήψεων του FBI, σε συνεργασία με τις ελβετικές αστυνομικές αρχές, για δωροδοκίες και... ξεπούλημα ψήφων στην ανάληψη Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς, στις επίσημες δηλώσεις της μετά τις συλλήψεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της FIFA είχε μιλήσει και δωροδοκίες που αφορούσαν την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 από τη Νότια Αφρική. Οι Αφρικανοί είχαν αντικρούσει τις κατηγορίες λέγοντας ότι πήραν την διοργάνωση καθαρά, αλλά οι νέες αποκαλύψεις ίσως μπλέξουν περισσότερο την κατάσταση. 

Όπως, λοιπόν, μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, ένας εκ των συλληφθέντων, ο Τζαν Γουόρνερ, πρόεδρος της CONCACAF, έλαβε από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων για να ψηφίσει υπέρ της και κατά του Μαρόκο! Η... δωρεά υποτίθεται ότι αφορούσε την προώθηση και διαφήμισης της Αφρικής στην Κεντρική και Βόρεia Aμερική, αλλά το ποσό μπήκε σε τραπεζικό λογαριασμό του Γουόρνερ, ο οποίος ανέλαβε μάλιστα να πείσει και άλλα μέλη της δικής του Συνομοσπονδίας να ψηφίσουν υπέρ της Νότιας Αφρικής. Με το αζημίωτο φυσικά! Επιπλέον, ο Γουόρνερ φέρεται να ήρθε σε επαφή και με τους αξιωματούχους του Μαρόκο προσπαθώντας ίσως να κερδίσει περισσότερα χρήματα από όσα προσέφεραν οι Νοτιοαφρικανοί και όταν εισέπραξε αρνητική απάντηση, έδωσε την ψήφο του υπέρ της Νότιας Αφρικής, η οποία και διοργάνωσε τελικά το Μουντιάλ. 

Όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες του FBI, στις 2 και στις 31 Ιανουαρίου του 2008, όπως και στις 7 Μαρτίου του ίδιου έτους έγιναν καταθέσεις 616.000, 1.600.000 και 7.784.000 δολαρίων αντίστοιχα σε ελβετική τράπεζα σε λογαριασμό με δικαιούχους την CONCACAF και τον Γουόρνερ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr