Του... τελικού το Κύπελλο

Ακρως ποδοσφαιρική μέρα η σημερινή, καθώς κρίνεται ο κάτοχος Κυπέλλου σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία!

Καρέ τελικών Κυπέλλων έχουμε απόψε σε Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία!

Οι Παρί κόντρα σε Οσέρ, Αρσεναλ κόντρα σε Βίλα, Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι τα φαβορί ενώ το Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ είναι το ματς που δεν χωράει εύκολα προβλέψεις.

- Αρσεναλ - Αστον Βίλα

Η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ έχει στόχο να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο στο "Ουέμπλεϊ", ενώ η Αστον Βίλα ύστερα από το 2000 που βρέθηκε τελευταία φορά σε τελικό θέλει να νικήσει για να βρεθεί στο επόμενο Europa League. 

Επίσης, η ομάδα του Λονδίνου θέλει με τη σημερινή πιθανή της κατάκτηση να είναι η πρώτη ομάδα στο θεσμό, αφού έχει 11 τρόπαια με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιθανές συνθέσεις:

Αρσεναλ: Οσπίνα, Μπέγεριν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν,. Καθόρλα, Σάντσες, Εζίλ, Ράμσεϊ, Ζιρού

Αστον Βίλα: Γκουζάν, Μπακούνα, Φλάαρ, Μπέικερ, Χάτον, Ντελφ, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ενζόγκμπια, Μπεντέκε, Γκρίλις

- Μπορούσια Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ

Το κεφάλαιο «Κλοπ» κλείνει στη Ντόρτμουντ και άπαντες στην ομάδα θέλουν να πουν «αντίο» στον αγαπημένο τους προπονητή με τη νίκη και το 4ο Κύπελλο στη ομάδας. Από την άλλη, η Βόλφσμπουργκ επιθυμεί να κατακτήσει για πρώτη φορά το εν λόγω τρόπαιο ώστε να το αφιερώσει στον Μαλαντά.

Στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου δεν θα είναι για τη Ντόρτμουντ ο τραυματίας Σαχίν κι ο τιμωρημένος Καμπλ. 

Πιθανές συνθέσεις:

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Καγκάβα, Γκουντογάν, Ρόις, Μιχταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

Βόλφσμπουρκ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Κλόζε, Ροντρίγκες, Αρνολντ, Λουίζ Γκουστάβο, Πέρισιτς, Ντε Μπρούιν, Καλιγκιιούρι, Ντοστ

- Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Μπαρτσελόνα έχει 26 Κύπελλα, η Αθλέτκ Μπιλμπάο 23. Οι δύο πρώτοι του θεσμού στην Ισπανία κοντράρονται απόψε στο «Καμπ Νόου», στο οποίο θα υπάρχουν πάνω από 40.000 Βάσκοι!

Για την ομάδα του Βαλβέρδε, σημαντικές είναι οι απουσίες των Μουνιαΐν και Ντε Μάρκους, ενώ σημαντική είναι η είδηση ότι ο Λουίς Σουάρες αναμένεται να είναι πανέτοιμος.

Πιθανές συνθέσεις:

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ερέριν, Μπουστίνθα, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Ιτουράσπε, Ιραϊόλα, Μπενιάτ, Ινιάγκι Γουίλιαμς, Αντούριθ

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

- Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν

Αν το πάρει η Παρί θα μειώσει στον έναν τίτλο από την πρώτη στο θεσμό Μαρσέιγ που έχει 10 τρόπαια. Από την άλλη, η ομάδα του Ζαν Λικ Βανουσί θα φτάσει στα 4. 

Η διαφορά στο οικονομικό των δύο συλλόγων είναι χαοτική. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι οι Κασταλέτο και Γκρανίκ μόνο σίγουροι δεν είναι  για την αναμέτρηση. Για τον Λοράν Μπλαν δεν είναι βέβαιος ο Τιάγκο Σίλβα.

Πιθανές συνθέσεις:

Οσέρ: Λεόν, Αγκιλάρ, Πουιγκρινιέ, Φοντέιν, Τζελαμπί, Μπεν Ιντίρ, Μουλουμπά, Μπερτιέ, Μπαμπί, Σαμαριτανό, Ντιαρά

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντουσέ, Μάξουελ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς, Λούκας

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr