"Δεν πρέπει να βγεις μπροστά και να έχεις την εικόνα του δειλού"

Συνέντευξη σε ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν παραχώρησε ο Boyukagha Hajiyev.

Ο πρώην προπονητής της Νέφτσι Μπακού, με την οποία είχε αποκλείσει το ΑΠΟΕΛ πριν από μερικά χρόνια είπε μεταξύ άλλων:

"Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τα πρώτα παιχνίδια. Μπορώ να πω, όμως, ότι τόσο η Σέλτικ και η Αθλέτικ, όσο και ο Απόλλωνας είναι πιο δυνατές ομάδες από τις δικές μας. Πρόκειται για ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων".

"Σοβαρευτείτε. Όταν η Νέφτσι απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ, επρόκειτο για ένα παραμύθι, παρότι είχαμε πολύ καλή ομάδα. Ήταν το κάτι άλλο. Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στη Νέφτσι και την Καμπάλα. Δεν συγκρίνεται η γη με τον ουρανό. Ας μην ξεχνάμε ότι η Καμπάλα είναι ένας νέος σύλλογος και οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται 3-6 μήνες για να μάθει ο ένας τον άλλο. Για την ώρα, η Καμπάλα παίζει ποδόσφαιρο και μπορεί να το ευχαριστιέται. Οι παίκτες χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ομάδες με πολύ ψηλό επίπεδο, όπως το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας. Μεταξύ τους γίνονται μάχες για το πρωτάθλημα και πάντα παίζουν πολύ καλά".

"Πάντε σε τέτοιο επίπεδο υπάρχει ένταση και το περιμένεις. Ο ρόλος του κόσμου, όμως, θα είναι σπουδαίος. Πριν τρία χρόνια και πριν από το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ με είχαν ρωτήσει: "Δεν φοβάσαι που αύριο 23.000 φίλαθλοι θα έχουν στα χέρια τους διάφορα σύμβολα για την Κύπρο και την Ελλάδα;" Απάντησα με αυτό τον τρόπο: "Δεν πρέπει να θυμάστε ότι στην καρδιά τους βρίσκονται και Τούρκικες σημαίες". Έδωσαν αυτή την απάντηση στη Λευκωσία. Επιτρέψετέ μου να μην πω κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να βγεις μπροστά και να έχεις την εικόνα του δειλού. Αν το πράξει ο Απόλλωνας, τότε θα το κάνει και η Καμπάλα. Αν είναι σωστή η ανάλυσή μου, παρόμοια ατμόσφαιρα θα συναντήσει και η Καμπάλα. Τότε με τη Νέφτσι κανείς δεν πίστευε σε εμάς, αλλά σκόραραμε τρία γκολ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ".