«Πολύ περήφανος για το μετάλλιο»

Ο δισκοβόλος Γιώργος Κονιαράκης μας μίλησε για τα συναισθήματα του και τους στόχους στην καριέρα του...

Συνέχεια στη μεγάλη παράδοση της Κύπρου στη δισκοβολία στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων έδωσε ο Γιώργος Κονιαράκης. Ο 16χρονος αθλητής του ΓΣΟ κατέκτησε το αργυρό στην Τιφλίδα, μαζεύοντας έτσι το τρίτο κυπριακό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Προηγήθηκε το χρυσό του Σάββα Αρέστη το 2005 και το χάλκινο του Μιχάλη Κλατσιά το 2009.
Το μετάλλιο του Κονιαράκη ήταν το 14ο της Κύπρου διαχρονικά στους Αγώνες και 13ο στο στίβο. Θυμίζουμε ότι φέτος πήρε χάλκινο στο τζούντο η Βασιλική Κούρρη, το πρώτο για τη χώρα μας εκτός στίβου.

Μιλήσαμε με τον Κονιαράκη την επομένη της επιτυχίας του, με τον αθλητή του ΓΣΟ να μας μιλά για τα συναισθήματα του και τους στόχους που έχει.

- Πόσο χαρούμενος είσαι τώρα που πήρες το μετάλλιο;
«Νιώθω πολύ περήφανος που κέρδισα ένα μετάλλιο. Νομίζω τα πήγα καλά στον αγώνα, αλλά θα μπορούσαμε και καλύτερα».

- Πως κρίνεις την εμφάνιση σου στον αγώνα;
«Στις δύο πρώτες βολές αλλάζαμε την πρώτη θέση με τον Ούγγρο. Όταν με πέρασε για δεύτερη φορά, σκέφτηκα ότι θα χρειαζόμουν να κάνω ατομικό ρεκόρ για να πάρω το χρυσό. Τα έδωσα όλα, αλλά δεν μου βγήκε. Ήμουν όμως σταθερός, έριχνα πάνω από τα 55 μέτρα που είναι κάτι καλό».

- Τι στόχους έχεις στην καριέρα σου;
«Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

- Η Κύπρος έχει έναν πολύ καλό δισκοβόλο, τον Παρέλλη. Τον γνώρισες ποτέ;
«Δεν τον έχω γνωρίσει, αλλά τον ξέρω καλά και πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Τον είδα στους Παγκύπριους Αγώνες και έχει τις μεγάλες βολές».

- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου δισκοβόλος;
«Ο καλύτερος για μένα είναι ο Χάρτινγκ, όμως ο αγαπημένος μου είναι ο Σουλτς που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ».

- Ποιες αγωνιστικές επιτυχίες έχεις μέχρι τώρα;
«Στην Κύπρο κέρδισα αγώνες για αθλητές U19 και U17. Αυτή ήταν η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και ελπίζω να μην είναι η τελευταία!».

- Πότε ξεκίνησες τη δισκοβολία και γιατί το συγκεκριμένο αγώνισμα;
«Ξεκίνησα πριν 2-3 χρόνια, αρχικά με τη σφαίρα. Στη συνέχεια είδαμε με τη μητέρα μου, που είναι η προπονήτρια μου, ότι τα πάω καλύτερα με το δίσκο. Ο πατέρας μου ήταν παλαιστής με καλή θέση στους Πανευρωπαϊκούς εκπροσωπώντας την Ελλάδα και η μητέρα μου (σ.σ. Έλλη Κονιαράκη Ευαγγελίδου) είχε το παγκύπριο ρεκόρ στη σφαιροβολία».

- Σε ποιο σχολείο πας και τι θέλεις να σπουδάσεις;
«Πηγαίνω στο αθλητικό του Λανίτειου. Θέλω να σπουδάσω ιατρική, είτε στην Κρήτη, στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ, όπου βρούμε κάποιον καλό προπονητή και καλές συνθήκες για την προπόνηση μου, την οποία θα συνεχίσω».
Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Απεσταλμένος ΕΑΚ)