Έντονες αντιδράσεις

Μπορεί αρχικά ο Λιονέλ Μέσι να προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης της Γκαμπόν λόγω του ντυσίματός του κατά την επίσκεψή του στη χώρα, όμως οι αρνητικές κριτικές για τον παίκτη της Μπαρτσελόνα δεν σταματούν εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Foundation καταδικάζει την επίσκεψη του Αργεντινού σούπερ σταρ στην αφρικανική χώρα, καθώς με αυτό τον τρόπο νομιμοποιεί τον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του προέδρου της Γκαμπόν, Αλί Μπόνγκο, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του στην εξουσία το 2009.

«Ο Λιονέλ Μέσι ζημιώνει και την αξιοπιστία του δικού του φιλανθρωπικού ιδρύματος, παρέχοντας υπηρεσίες στην οικογένεια Μπόνγκο, λειτουργώντας σαν εργαλείο δημοσίων σχέσεων αυτής της βίαιης και διεφθαρμένης δικτατορίας.

Είναι δυνατόν ο Μέσι όταν υποστηρίζει τα δικαιώματα των παιδιών και είναι πρεσβευτής της UNICEF, να λειτουργεί προπαγανδιστικά για ένα τέτοιο καθεστώς, που αρνείται να εξετάσει παιδικά εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία τη θρησκευτική θυσία αυτών;» είπε για το θέμα ο πρόεδρος της οργάνωσης, Τορ Χάλβορσεν.

Η συγκεκριμένη αντίδραση φαίνεται πως προήλθε έπειτα και από δήλωση του Μπόνγκο, στην οποία τόνισε ότι κατάφερε να πείσει τον Μέσι να επισκεφτεί την Γκαμπόν λόγω της φιλικής σχέσης που έχουν τα τελευταία χρόνια.