Απο μοιραίος... (δις) ωραίος! (Φώτος/Δηλώσεις)

Αν και... δεινοπάθησε, έχασε μπόλικες ευκαιρίες, είχε δύο χαμένα πέναλτι και ένα δοκάρι βλέποντας το... φάντασμα της Μπορντό, εντούτοις η ΑΕΚ με δύο γκολ του Χουάν Τομάς στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με το... δεξί το νέο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 της Πάφος FC στο "Παφιακό".

Από αριστερά, αλλά χωρίς φάσεις

Ικανοποιητικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες ναι μεν να μην ρισκάρουν ωστόσο έψαχναν κυρίως από τα άκρα. Στο πρώτο τέταρτο τόσο Πάφος όσο και ΑΕΚ δοκίμασαν να επιτεθούν από τα αριστερά τους με Μάτσι και Εγγλέζου αντίστοιχα, έχοντας όμως μόνο ημιτελείς προσπάθειες με την μεγάλη ευκαιρία να… αγνοείται.

Ευκαιρία και ακυρωθέν γκολ

Η πρώτη τέτοια ήρθε στο 19’ και ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Μυτίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε στο τετ α τετ με τον Ρόιν, όμως ο γκολκίπερ της Παφιακής ομάδας βγήκε νικητής. Στο επόμενο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τομάς σκόραρε ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Ισπανός κατέβασε την μπάλα με το χέρι.

Κατοχή, φάσεις και χαμένο πέναλτι

Από το εικοσάλεπτο και έπειτα, η ΑΕΚ άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό της, να έχει κατοχή μπάλας και να φτιάχνει με μεγαλύτερη συχνότητα τις προϋποθέσεις για γκολ, έχοντας δύο καλές φάσεις με τους Εγγλέζου στο 34' και Μυτίδη στο 36' χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Η πλέον... κλασική ευκαιρία ήρθε στο 41', με τον Τομάς να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Ο Ισπανός μέσος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κχμαλάτζε και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, όμως ο Ρόιν έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνιά και απέκρουσε σωτήρια.

Απάντηση στις κλασικές ευκαιρίες

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Πάφο να... απαντά στις χαμένες ευκαιρίες. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μετά από σέντρα του Ζαχαρίου από δεξιά, ο Μάτσι (και αφού πρώτα έριξε στο έδαφος τον Ορτίθ) έγινε αποδέκτης και έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Τόνιο απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια, κρατώντας το 0-0.

Δοκάρι και νέο χαμένο πέναλτι!

Στο 65' η ΑΕΚ έφτιαξε την πρώτη κλασική ευκαιρία της στο β' μέρος, με τον Αντρέ Άλβες να κάνει το ωραίο σουτ και την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρόιν.  Στο 69' η ΑΕΚ κέρδισε νέο πέναλτι, με θύτη ξανά τον Κχαμλάτζε ο οποίος ανέτρεψε τον Εγγλέζου και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλβες, όμως ο Ρόιν έπεσε ξανά σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση!

Από μοιραίος... ωραίος (δις)!

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι απειλητική και διεκδικητική στο παιχνίδι και στο 71' κατάφερε να... λύσει τον γόρδιο δεσμό, με τον Τομάς. Ο Ισπανός μέσος δέχθηκε την ασίστ από τον Εγγλέζου και με κεφαλιά - ψαράκι νίκησε τον... ανίκητο για 71 λεπτά Ρόιν για το 1-0. Μάλιστα εφτά λεπτά αργότερα η ομάδα της Λάρνακας έφτασε και σε δεύτερο γκολ ξανά με τον Τομάς, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Ρόιν και πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία, για το τελικό 2-0.

ΠΑΦΟΣ FC: Ρόιν, Αλαμπί, Γκριγκαλάβα, Ιωάννου, Γκόμες, Κχμαλάτζε, Νταμάχου, Μουτίνιο (61'Γκριγκαλασβίλι), Ζαχαρίου, Μάτσι (85'Γκρέγκετς), Αγιβί.

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Μαρσίνιακ, Σεράν, Καταλά, Μπόλιεβιτς, Τομάς Μοντέιρο (46'Λαρένα), Τετέ, Εγγλέζου (75'Μιντίκκης), Μυτίδης (61'Άλβες).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόμες, Νταμάχου - Ορτίθ, Τομάς. Τετέ.

ΚΟΚΚΙΝΗΚχαμαλάτζε (2η κίτρινη)

 *Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Στέλιο Νικήτα.

*Με δύο Κύπριους που είναι και το μίνιμουμ, παρέταξε την ομάδα του ο Τόμας Κρίστιανσεν.

*Με δύο Κύπριους παρέταξε΄την ομάδα του και ο Σοφόκλης Σοφοκλέους.

*Πρώτος αγώνας στην μεγάλη κατηγορία για την Πάφος FC.

*Στα δύο Ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Μπορντό, η ΑΕΚ αν και είχε πέντε συνολικά δοκάρια δεν μπόρεσε να σκοράρει.

*Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Τιμούρ Κετσπάγια.

*Απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του στην Κύπρο, τέθηκε σήμερα ο Νασίρ Μάτσι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σοφόκλης Σοφοκλέους: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της, συγχαρητήρια όμως και στους παίκτες μου. Προσπαθήσαμε να παίξουμε από την αρχή ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στο 45΄ θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Στην επανάληψη η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό, κράτησε μπάλα, έφτιαξε ευκαιρίες και ιδιαίτερα μετά την αποβολή όλα άλλαξαν για την δική μου ομάδα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την παρουσία του και τον θέλουμε δίπλα μας συνεχώς».

Τόμας Κρίστιανσεν: «Κρατάμε τους τρεις βαθμούς που ήταν το πιο σημαντικό. Σεβόμαστε απόλυτα την Πάφο, γνωρίζαμε πόσο δύσκολο θα ήταν το παιχνίδι. Ήταν υποχρέωση μας να κερδίσουμε. Μετά τα χαμένα πέναλτι βρήκαμε το κουράγιο να πετύχουμε το πρώτο γκολ που διευκόλυνε τα πράγματα. Με ανησυχούν οι χαμένες ευκαιρίες όμως εξαρτάται και σε ποια μέρα θα βρεθούν οι επιθετικοί. Ξανά συγχαρητήρια στην Πάφο, δυσκόλεψαν το έργο μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την καταπληκτική παρουσία του και τους θέλουμε δίπλα μας και στο επόμενο παιχνίδι».