"Σβηστή"... πεντάρα και φουλ για Αστάνα (Φώτος)

Ένα ΑΠΟΕΛ αποφασισμένο και… σεληνιασμένο, επικράτησε με 5-1 του Ερμή στο «Αμμόχωστος» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και έδειξε πανέτοιμο ενόψει του αγώνα  που ακολουθεί με την Αστάνα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν απολαυστικοί κυρίως στο πρώτο μέρος, στο οποίο προηγήθηκαν με 4-0! Μεγάλη απογοήτευση οι γηπεδούχοι…

Γκολ πριν το δεκάλεπτο

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φτάσει στο γρήγορο γκολ. Ο Χαραλαμπίδης ελίχθηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα, ο Ντε Βινσέντι κινήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά - ψαράκι νίκησε τον Στυλιανού για το 1-0 στο 9'.

Δεύτερο γκολ, πριν το εικοσάλεπτο!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι "γαλαζοκίτρινοι" συνέχισαν με την ίδια σοβαρότητα και στο 18' έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, με πανομοιότυπο τρόπο. Αυτή την φορά δημιουργός από δεξιά ήταν ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος έκανε την παράλληλη πάσα και ο Λεάλ από κοντά με προβολή... έγραψε το 2-0.

Και τρίτο, πριν το μισάωρο!

Με την ίδια επιθετικότητα και με... ευστοχία καλαθοσφαιρικής ομάδας το ΑΠΟΕΛ έφτασε και σε τρίτο γκολ, πριν καν φτάσουμε στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Μετά από λάθος του Πορτίγια, ο Λεάλ έδωσε την ασίστ στον Στίλιτς ο  οποίος από αριστερά πλάσαρε ιδανικά τον Στυλιανου για το 3-0, μέσα σε αποθέωση.

Σαν σε προπόνηση και 4-0!

Με τον ρυθμό που κινείτο του ΑΠΟΕΛ, ήταν θέμα χρόνου και το τέταρτο γκολ αφού ότι έκαναν στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές του Ντομίνγκος Πασιένσια, έβγαινε στον απόλυτο βαθμό! Στο 32' ο Καρλάο βρέθηκε σε θέση έξω αριστερά και έκανε την παράλληλη συρτή πάσα στην μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Λεάλ εντελώς μόνος και σαν σε προπόνηση πλάσαρε εύστοχα για το 4-0, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Πιο... ζωηρός και μείωση

Πιο... ζωηρός ο Ερμής στο δεύτερο μέρος, έφτιαξε 1-2 καλές προϋποθέσεις και στην πρώτη του κλασική ευκαιρία, έφτασε στην μείωση του σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά από τον χώρο της άμυνας, ο Βασιλόγιαννης νίκησε στο... σπριντ τον Αντωνιάδη και από διαγώνια θέση με άψογο τελείωμα, νίκησε τον Βάτερμαν μειώνοντας σε 4-1.

Επανέφερε το... +4

Δεν άργησε το ΑΠΟΕΛ να… επαναφέρει την διαφορά των τεσσάρων γκολ στο παιχνίδι. Ο Λεάλ ελίχθηκε από αριστερά στο 53’ και έκανε την σέντρα στο σημείο του πέναλτι, εκεί ο Στίλιτς με την μία έκανε κάτι ανάμεσα σε σουτ και πάσα, με τον Χαραλαμπίδη να κινείται στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή  προβολή να σκοράρει, για το 5-1. Μάλιστα στο λίγο έλειψε να έχουμε και έκτο γκολ, με τον Λεάλ να εκμεταλλεύεται σε πρώτη φάση το λάθος του Στυλιανού και να δοκιμάζει από μακριά για το χατ τρικ, όμως η μπάλα διώχθηκε πάνω στην γραμμή.

Μπορούσε και περισσότερα

Τυπικής διαδικασίας τα τελευταία λεπτά, με το ΑΠΟΕΛ να συνεχίζει να είναι επιθετικό και να φτιάχνει ευκαιρίες για περισσότερα γκολ με τους Σωτηρίου, Λεάλ και Στίλιτς. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «γαλαζοκίτρινους» να επικρατούν με το ευρύ 5-1 και να παρουσιάζονται πανέτοιμοι για τον… τελικό με την Αστάνα.

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Ντε Πίνα, Τσίνα (40'Λίλλης), Πορτίγια, Μπρτιζίντο, Κουϊανόρ, Βασιλόγιαννης, Κεϊτά, Λατόρε (66'Ντα Σίλβα), Γκονσάλες, Μουλαζίμης (46'Φραγκέσκου).

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης (66'Ιωάννου), Καρλάο, Αστίθ (46'Αμορίν), Μοράις, Βινίσιους, Στίλιτς, Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι (46'Σωτηρίου), Λεάλ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίνα, Πορτίγια.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Θωμάς Μούσκος με βοηθούς τους Αριστείδη Χρήστου και Ανδρέα Ανδρέου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Χρήστος Νικολαΐδης και δεύτερος ο Βασίλης Δημητρίου.

*ΑΠό δύο Κύπριους έχουν οι δύο ομάδες στο αρχικό σχήμα. Στυλιανού και Μουλαζίμη ο Ερμής, Αντωνιάδη και Χαραλαμπίδη το ΑΠΟΕΛ.

*Για πρώτη φορά φέτος ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ.