Πίστη, αισιοδοξία και κάλεσμα στον κόσμο (δηλώσεις/φώτος)

Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκαναν πριν την έναρξη της σημερινής προπόνησης της Εθνικής Ανδρών ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο Νέστορας Μυτίδης και ο Ανδρέας Μακρής.

Εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η Εθνική μας μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με την Ουαλία και παράλληλα, έκαναν αναφορά στο πόσο σημαντικό θα είναι η ομάδα μας να αγωνιστεί μπροστά σε γεμάτο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Νεκτάριος Αλεξάνδρου: «Από την πρώτη αγωνιστική , αυτό που λέμε με τον προπονητή μας είναι πως θα πρέπει να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και να κάνουμε στο τέλος τον απολογισμό μας. Στον αγώνα με την Ουαλία έχουμε στόχο τη νίκη όπως και σε κάθε αγώνα, χωρίς όμως να παρασυρόμαστε από υπερβολικό πάθος ή πίεση και ένταση. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, πρέπει να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας μέσα στον αγώνα και στο τέλος, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε που βρισκόμαστε.

Τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας και ήταν κάτι που θέλαμε από την αρχή της διοργάνωσης. Όμως, όποια και αν είναι η παρουσία του κόσμου, εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να μην παρασυρθούμε και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Νέστορας Μυτίδης: «Ο αγώνας με την Ουαλία είναι πολύ σημαντικός και εμείς το κάναμε να είναι σημαντικό με τα προηγούμενα αποτελέσματα μας. Όσο δύσκολο και αν είναι, ο δικός μας στόχος είναι να νικήσουμε. Πάντα παίζουμε για τη νίκη γιατί πάντα θέλουμε να βλέπουμε μπροστά. Μπορούμε να κυνηγήσουμε το όνειρο και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική μας ομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι παίζουμε στην έδρα μας. Θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας τον οποίο θέλουμε να έρθει στο γήπεδο και να μας δώσει επιπλέον κίνητρο. Εμείς από τη δική μας πλευρά, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, να έχουμε συγκέντρωση και πειθαρχία και να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για θετικό αποτέλεσμα»

Ανδρέας Μακρής: «Είναι πολύ σημαντικό να θέτεις ψηλούς στόχους όπου και αν αγωνίζεσαι. Ξέρουμε τις δυσκολίες των αγώνων που ακολουθούν, όμως έχουμε τις δικές μας πιθανότητες και θα τις διεκδικήσουμε. Βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και τώρα επικεντρωνόμαστε στον αγώνα με την Ουαλία. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει. 

Είναι διαφορετικό να παίζεις στην έδρα σου, μπροστά σε γεμάτο γήπεδο και όλοι οι ποδοσφαιριστές ελπίζουμε πως ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει. Έχουμε καταφέρει ως Εθνική ομάδα να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στους δύο επόμενους αγώνες. Στην Εθνική ομάδα γίνεται σωστή δουλειά από όλους και περιμένω αυτό να φανεί και στο γήπεδο, για να πάρουμε την Κύπρο μας όσο πιο ψηλά γίνεται».