Η ΑΕΚ προηγήθηκε δις, αλλά Βάντερ και "Κάβε" το έφεραν στα ίσια (Φώτος)

Χόρτασαν γκολ όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (12/09) στο ΓΣΖ, αφού στο ένα από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και το ΑΠΟΕΛ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και είχαν τις πρώτες τους απώλειες στο πρωτάθλημα. Δύο φορές προηγήθηκε η ομάδα της Λάρνακας με Κάντε στο 41΄ και Μοντέιρο στο 75΄ και ισάριθμες ισοφάρισαν οι "γαλαζοκίτρινοι" με τον Βάντερ στο 68΄ και τον Καβενάγκι στο 82΄. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Πιέρο Σωτηρίου στο 14΄.

Ανοικτό το παιχνίδι, με το ΑΠΟΕΛ να είναι η ομάδα που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10΄, όταν ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε από καλή θέση να νικήσει τον Σαϊθάρ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Nέα σπουδαία ευκαιρία για το συγκρότημα του Κετσπάγια στο 14΄. Μπαλιά του Σέρτζιο, πλασέ του Σωτηρίου και η μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Βάτερμαν.

Αφού γλίτωσε το αυτογκόλ μετά από γύρισμα του Σεράν προς το Σαϊθάρ στο 35΄, έξι λεπτά αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Σέντρα του Ορτίθ από δεξιά, κεφαλιά του Κάντε και 1-0 για την ομάδα της Λάρνακας, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, οι "κιτρινοπράσινοι" μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 50΄ απείλησαν με την κεφαλιά του Καταλά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Σιγά-σιγά οι "γαλαζοκίτρινοι" ισορρόπησαν και επτά λεπτά αργότερα είχαν μία καλή στιγμή, αλλά ο Σωτηρίου δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε από καλή θέση.

Στο 68΄, ωστόσο, ο Βάντερ ήταν πιο εύστοχος κι αφού έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ομάδας της Λάρνακας, μετά από κεφαλιά του Σωτηρίου, με αριστερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Η απάντηση, όμως, από πλευράς ΑΕΚ ήταν άμεση, αφού ο Μοντέιρο που είχε συμπληρώσει μόλις δέκα λεπτά από την είσοδό του στο παιχνίδι νίκησε με σουτ το Βάτερμαν -μετά από προσπάθεια και πάλι του Ορτίθ από δεξιά- κι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του στο 75΄.

Το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, δεν είχε την πει την τελευταία του λέξη και για δεύτερη φορά έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, αυτή τη φορά  με ποδοσφαιριστή, που ήρθε από τον πάγκο. Σκόρερ ο Φερνάντο Καβενάγκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην αντίπαλη άμυνα -άστοχη έξοδος του Σαϊθάρ και κακή απομάκρυνση από τον Καταλά-, μετά την εκτέλέση φάουλ του Ντε Βινσέντι, κι από κοντά έκανε το 2-2 στο 82΄, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Σαϊθάρ, Μαρτσίνιακ, Μιντίκκης (81΄ Εγγλέζου), Σεράν, Καταλά, Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Τέτε (65΄ Μοντέιρο), Κάντε (73΄ Άλβες). 

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αντωνιάδης (46΄ Ιωάννου), Σέρτζιο, Καρλάο, Αστίθ, Βινίσιους, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης (46΄ Μακρίδης), Βάντερ, Σωτηρίου (76΄ Καβενάγκι).

Κίτρινες Κάρτες: Τομάς, Εγγλέζου - Βινίσιους, Αντωνιάδης, Αστίθ.

** Τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ σε σχέση με την 11άδα που ξεκίνησε κόντρα στη Δόξα. Ο Σαϊθάρ πήρε τη θέση του Τόνιο, ο Μιντίκκης του Εγγλέζου και ο Κάντε του Μυτίδη.

** Τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με την 11άδα που ξεκίνησε κόντρα στην Πάφο. Ο Σέρτζιο πήρε τη θέση του Αρτυματά, ο Αντωνιάδης του Αλεξάνδρου, ο Καρλάο του Μακρίδη και ο Σωτηρίου του Πιατκόφσκι.

** Επίσημο ντεμπούτο για το Σαϊθάρ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

** Για πρώτη φορά αντίπαλος με την πρώην του ομάδα ο Βάντερ Βιέιρα.

** Η 3η αγωνιστική είναι αφιερωμένη στα Πρωταθλήματα Grassroots μετά από απόφαση της UEFA να αφιερωθεί αυτή η εβδομάδα στην προβολή των Παιδικών Πρωταθλημάτων. Mάλιστα, παιδιά με πανό που προβάλλουν τα Grassroots προπορεύτηκαν των ποδοσφαιριστών και των διαιτητών κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο.

** Πρώτο γκολ για τον Κάντε στο φετινό πρωτάθλημα.

** Πρώτο γκολ για το Βάντερ στο φετινό πρωτάθλημα.

** Πρώτο γκολ για το Μοντέιρο στο φετινό πρωτάθλημα.

**Τρίτο γκολ για τον Καβενάγκι στο φετινό πρωτάθλημα.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου και Ιωάννη Λαζάρου, ενώ τέταρτος ο Αθηνόδωρος Ιωάννου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Λεόντιος Τράττος και δεύτερος ο Χρίστος Ηλία.