Ο Φώτης... είχε την λύση! (Φώτος)

Ο Ντεγκρά έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, ωστόσο ο Παπουλής είχε την… λύση και με ένα γκολ στο 59’, έδωσε στον Απόλλωνα την νίκη στο Λεμεσιανή ντέρμπι με την ΑΕΛ. Ελαφρώς καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Απόλλωνας, έφτιαξε τις περισσότερες φάσεις και είδε τον Ελλαδίτη άσο να νικά τον Ντεγκρά στο 59’. Το γκολ του Παπουλή ήταν το μοναδικό στον αγώνα και οι «γαλάζιοι» επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Παραλίμνι, φτάνοντας στους 7 βαθμούς σε τρεις αγώνες. Αντίθετα η ΑΕΛ έμεινε στους 3, γνωρίζοντας την δεύτερη της ήττα σε τρεις αγώνες.

Η διάταξη του Απόλλωνα

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Βάλε, δεξί μπακ ο Στυλιανού, αριστερό μπακ ο Ελίζιο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χάιμε και Φρέιρε. Αμυντικό χαφ ο Σακέτι, δημιουργικά χαφ οι Σλάβτσεφ και Στογιάνοβιτς, έξω δεξιά ο Πέδρο, έξω αριστερά ο Παπουλής και στην κορυφή της επίθεσης Γκιέ.

Η διάταξη της ΑΕΛ

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Ντεγκρά, δεξί μπακ ο Καραγκούνης, αριστερό μπακ ο Ρομπέρ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σαμπού και Αντράντε. Αμυντικά χαφ οι Κουταντέρ και Σιέλης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Οχένε, έξω δεξιά ο Φέλτσερ, έξω αριστερά ο Σαρντινέρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Νιάνγκ.

"Άγγιξε" το γκολ νωρίς

Μόλις στο 3’ ο Απόλλωνας… άγγιξε το γκολ, ωστόσο ο Γκιέ δεν πρόλαβε για πολύ λίγο. Μετά από λανθασμένο γύρισμα προς τον Ντεγκρά, ο Γκιέ πρόλαβε τον Αργεντινό πορτιέρο και… τσίμπησε την μπάλα, ωστόσο δεν πρόλαβε στην συνέχεια σε κενή εστία να την στείλει στα δίκτυα αφού ο Σαμπού πρόλαβε και σωτήριο τάκλιν έδιωξε. 

Μέτριος ρυθμός - Ελαφριά (ανούσια) υπεροχή 

Μέτριος ο ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Απόλλωνα να έχει την ελαφριά υπεροχή, έχοντας κατοχή μπάλας και προσπαθώντας να αναπτυχθεί κυρίως από τα άκρα με τους Παπουλή και Πέδρο, χωρίς να μπορεί να φτιάξει κάποια ουσιαστική φάση πέραν αυτής του Γκιέ στο 3’. Αντίθετα η ΑΕΛ έδειξε διάθεση για παιχνίδι υπομονής, με λιγότερη κατοχή αλλά γρήγορες αντεπιθέσεις. 

Ανέβηκε η ΑΕΛ, ευκαιρία ο Απόλλωνας

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, η ΑΕΛ κέρδισε την κατοχή και το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δοκίμασαν να επιτεθούν από δεξιά, είχαν κάποιες καλές προϋποθέσεις και 2-3 παράλληλες πάσες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Βάλε. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παπουλή να έχει ένα καλό σουτ από αριστερά στο 44' και τον Ντεγκρά να διώχνει σε κόρνερ και να διατηρεί το ισόπαλο 0-0.

Προσωρινή διακοπή

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αρκετά καπνογώνα έφυγαν από την κερκίδα που βρίσκονταιοι φίλοι του Απόλλωνα, κάνοντας αδύνατη την συνέχιση του αγώνα. Ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από δύο λεπτά. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο για κάποια εκ των δύο ομάδων.

"Απογείωση" Ντεγκρά, "ριμπάουντ" και γκολ ο Παπουλής!

Λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, ο Απόλλωνας έφτασε στο γκολ εξαργυρώνοντας την υπεροχή του. Ο Ζοάο Πέδρο έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ντεγκρά… απογειώθηκε και πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, όμως ο Παπουλής κινήθηκε πιο γρήγορα από όλους, πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε με από αριστερά με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Πίεσε και έφτιαξε φάσεις

Απ’ το γκολ και έπειτα, όπως αναμενόταν η ΑΕΛ άρχισε να γίνεται πιο επιθετική και πιο πιεστική, ψάχνοντας την ισοφάριση έχοντας ένα καλό σουτ με τον Σαρντινέρο στο 70’, το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω και σουτ του Φέλτσερ στο 72' που σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Απόλλωνας από την άλλη προσπάθησε σε πρώτη φάση να διατηρήσει το μηδέν παθητικό που θα του χάριζε την νίκη, προσπαθώντας παράλληλα με κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις να φτάσει και δεύτερο γκολ και να… κλειδώσει την νίκη.

"Τρελος" ρυθμός και φάσεις

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι πήρε… τρελό ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΛ είχε καλή κεφαλιά με τον Σαμπού που έδιωξε ο Βάλε και ο Απόλλωνας απείλησε με Ρόσα και Γκιέ, ωστόσο ο Ντεγκρά ενέργησε εντυπωσιακά και διατήρησε τις ελπίδες ισοφάρισης.

Ευκαιρία με Νιάνγκ, νίκη ο Απόλλωνας

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ τα έπαιξε όλε για όλα, είχε κλασική ευκαιρία στο 93’ με τον Νιάνγκ να κάνει την κεφαλιά προ του Βάλε όμως να στέλνει την μπάλα έξω ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Έτσι, το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Απόλλωνα να κερδίζει με 1-0, να επιστρέφει στις νίκες και να φτάνει στους 7 βαθμούς και την 2η θέση, πίσω μόνο από την Ανόρθωση που έχει το απόλυτο των τριών νικών σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΑΠΟΛΛΩΝ:  Βάλε, Στυλιανού, Ελίζιο, Χάιμε, Φρέιρε, Σακέτι, Σλάβτσεφ (73'Γκουγιόν), Στογιάνοβιτς (46'Ρόσα), Πέδρο (87'Τουράμ), Παπουλής, Γκιέ.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Φέλτσερ, Σιέλης, Κουταντέρ (89'Φράγκος), Καραγκούνης, Νιάνγκ, Σαμπού, Αντράντε, Σαρντινέρο, Οχένε (61' Μέσκα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πέδρο - Σιέλης, Νιάνγκ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Στέλιο Νικήτα. Πρώτος επιπρόσθετος ο Αβραάμ Τσούκκας και δεύτερος επιπρόσθετος ο Κώστας Νικολάου.

*Μία νίκη και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός του Απόλλωνα στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

*Μία νίκη και μία ήττα ο αντίστοιχος απολογισμός για την ομάδα της ΑΕΛ.

*Ζοάο Πάολο Αντράντε και Μπερτράν Ρομπέρ τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με την μέχρι πρότινος ομάδα τους, τον Απόλλωνα.

*Αντίθετη... διαδρομή για τον Εστεμπάν Σακέτι, που αντιμετώπισε για πρώτη  φορά την μέχρι πέρσι ομάδα του ΑΕΛ.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Στογιάνοβιτς με τον Ρόσα, λόγω τραυματισμού του πρώτου.