Κυρία... ουσιαστική και πρώτη (φώτος)

Μια Ανόρθωση χωρίς να εντυπωσιάση με την εμφάνισή της αλλά γεμάτη ουσία, κέρδισε με 3-0 τον Εθνικό Άχνας το βράδυ της Κυριακής και απολαμβάνει μόνη της την κορυφή, αφού είναι η μοναδική ομάδα που έκανε το 3Χ3. Βίκτορ (2'), Πελέ (42') και Εντλοβού (72') τα γκολ των νικητών ενώ οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλά, είχαν σημαντικές ευκαιρίες αλλά όχι και την ουσία, έτσι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι...

Ιδανική αρχή και... γκολάρα

Η "Κυρία" έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα αφού στην πρώτη της επίθεση στο 2' κέρδισε το κόρνερ και το εκμεταλλεύτηκε. Ο Μαρτίνες εκτέλεσε, ο Βίκτορ ελευθερώθηκε και από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-0.

To γρήγορο γκολ σαφώς και άλλαξε τα πλάνα των δυο ομάδων αφού ο Εθνικός αναγκάστηκε από το ξεκίνημα να παίξει πιο επιθετικά ενώ και η Ανόρθωση πλέον δεν "καιγόταν". Έτσι στο πρώτο 20λεπτο δεν υπήρχε άλλη μεγάλη φάση, με την "Κυρία" να κάνει διαχείριση της καλής αρχής και να ψάχνει τους χώρους για ακόμα ένα γκολ.

Μετά από αρκετή ώρα είδαμε ευκαιρία στο 21', με τον Ηλία να κάνει ωραία προσπάθεια από αριστερά και να σουτάρει από πολύ πλάγια, όμως ο Κόπριβετς έκανε την έξοδο και έδιωξε. Ο Εθνικός απείλησε ξανά στο 32' με ένα μακρινό σουτ του Πουτζιουρή που έφυγε λίγο ψηλά ενώ από την δική της πλευρά, η Ανόρθωση είδε τον Γιακόμπ να βάζει την "κόντρα" στο πλασέ του Εντλοβού και τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Τελικά η ομάδα του Πάους έφτασε... ξανά στο ζητούμενο στο 42' όταν ο Πελέ έδιωξε το οποιοδήποτε άγχος υπήρχε. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ από πλάγια αριστερά και με ένα πανέμορφο γκολ έκανε το 2-0. Το ημίχρονο "έκλεισε" με τον Εθνικό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 45' όταν ο Κόπριβετς είπε όχι στο σουτ του Ηλία.

Διαχείριση και ακόμα ένα

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως είχε τελειώσει το πρώτο μέρος, δηλαδή με ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους αφού στο 47' ο Κόπριβετς έβγαλε άλλη μια απόκρουση σε σουτ του Πουτζιουρή μέσα στην περιοχή. Ο Εθνικός απείλησε ξανά στο 58' με τον Κοζοκνεάν να γυρίζει από δεξιά αλλά τον Χατζηβασίλη από κοντά με διπλή προσπάθεια να μην μπορεί να σκοράρει.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι χωρίς να είναι καλύτεροι, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και στο 72' έφτασαν σε ακόμα ένα γκολ. Εκεί που δεν πίεζε και ουσιαστικά έκανε διαχείριση αποτελέσματος, η Ανόρθωση έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Αβραάμ να βγάζει ωραία για τον Εντλοβού, ο οποίος με κοντρόλ πρόλαβε την έξοδο του Μπογκατίνοφ και πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-0 και το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα!

Απ' εκεί και πέρα πολύ λίγα πράγματα αφού οι ρυθμοί έπεσαν με το παιχνίδι να είχε κριθεί. Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε μετά από αρκετή ώρα, στο 86' όταν Αβραάμ έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά και διαγώνιο σουτ που ήταν μόλις άστοχο.

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου, Βίκτορ, Πελέ (46' Μαϊσουράτζε), Μαρτίνεζ (73' Αμπουρτζάνια), Ορλάντι (67' Αβραάμ), Μακρής, Εντλοβού

Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Πουτζιουρής, Γιακόμπ, Αράπαλ, Κοζοκνεάν (67' Ομπρεγόν), Χατζηβασίλης, Πράκερ (74' Γκριγκαλασβίλι), Ηλία (57' Κότο), Κυριάκου, Μιράντα

Κίτρινες: ΜαϊσουράτζεΚοζοκνεάν

Ενδιαφέρουν

- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Εντλοβού.

- Ντεμπούτο για τους Ορλάντι-Πελέ με τη φανέλα της "Κυρίας".

- Πρώτο γκολ για τον Βίκτορ.

- Πρώτο γκολ για τον Πελέ.

- Διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης με βοηθούς τους Ανδρέα Μιχαηλίδη - Ανδρέα Π. Ανδρέου. Τέταρτος ο Ανδρέας Ορθοδόξου και παρατηρητής ο Ανδρέας Δημητρίου.