Ο Κόπριβετς είπε ό(Χ)ι (φώτος)

H Oμόνοια ήταν η ομάδα που έπαιξε πιο επιθετικά και είχε τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες, όμως ο Γιάν Κόπριβετς ήταν ο... MVP του ντέρμπι και είπε "όχι" στους πράσινους αλλά και "όχι" στην πρώτη ήττα για την Ανόρθωση, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Καλός ο ρυθμός, λίγες οι φάσεις

Το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό σε όλη την διάρκεια, όμως οι φάσεις μπροστά στα δυο τέρματα ήταν λίγες. Το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπατιμπαγκά στο 14' να "δοκιμάζει" τον Κόπριβετς ο οποίος έδιωξε με γροθιές το σουτ του, ενώ στο επόμενο λεπτό είχαμε φάση στην απέναντι εστία, με τον Αβραάμ να σουτάρει έξω από καλή θέση. Προηγουμένως (στο 13') ο Ασίς ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα απ' τον Χόλγκερσον, με τα τηλεοπτικά replay να μην ξεκαθαρίζουν. 

Απ' εκεί και ύστερα, στο πρώτο μισάωρο δεν είδαμε κάποια άλλη μεγάλη φάση, πέραν από εκείνες που σημειώσαμε πιο πάνω. Στο 35' μετά από αρκετή ώρα είχαμε ευκαιρία και ήταν για την Ομόνοια, με την προβλή του Σκέμπρι μετά το γέμισμα του Ασίς, να πηγαίνει έξω. Το πρώτο μέρος "έκλεισε" με άλλη μια μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους. Στο 43' ο Κόπριβετς είπε "όχι" στο σουτ του Ασίς ενώ στην εξέλιξη οι "πράσινοι" ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Λαΐφη, στο νέο σουτ του Κιρμ.

Κόπριβετς... όποτε χρειάστηκε

Χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια στο τέλος του πρώτου μέρους, χαμένη ευκαιρία και στο ξεκίνημα του δευτέρου, με τον Σκέμπρι στο 46' να μην μπορεί να νικήσει τον Κόπριβετς στο τετ-α-τετ ενώ στο 51' ο Εντλοβού είχε ένα μακρινό σουτ που πήγε εκτός. Πολύ λίγα πράγματα στην συνέχεια, με το δεύτερο ημίχρονο σαφώς να υστερεί σε σχέση με το πρώτο. Ο ρυθμός έπεσε κάπως, με την ομάδα του Καϊάφα να έχει ελαφρά υπεροχή και την "Κυρία" να μαζεύεται και να προσπαθεί κυρίως να χτυπήσει στην κόντρα.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 75' και ήταν μια κλασική ευκαιρία για την Ομόνοια, με τον Κόπριβετς να βγάζει πολύ δύσκολη απόκρουση στην κοντινή προβολή του Κιρμ, ενώ ο Σλοβένος είπε "όχι" στο συμπατριώτη του και στο 77'. Από την πλευρά της η φιλοξενούμενη ομάδα απείλησε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στο 89', όταν ένα σουτ του Εντλοβού κόντραρε και δυσκόλεψε τον Γιωργαλλίδη, που έδιωξε σε κόρνερ στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του ντέρμπι.

Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Χαφέζ, Οικονομίδης, Μπεμπέ, Ασίς (86' Εζέ), Μπατιμπαγκά, Κιρμ, Σκέμπρι (73' Σέρινταν)

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου, Βίκτορ, Πελέ (84' Μαϊσουράτζε), Μαρτίνεζ (73' Αμπουρτζάνια), Αβραάμ, Μακρής (73' Ορλάντι), Εντλοβού

Κίτρινες: Μπεμπέ, Οικονομίδης / Νούχου, Βίκτορ

* Για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας ο Ρομαρίκ.

* Διαιτητής ήταν ο Χρήστος Νικολαΐδης, βοηθοί οι Νίκος Εγγλέζου - Νίκος Καλησπέρας, τέταρτος ο Ανδρέας Π. Ανδρέου, επιπρόσθετοι οι Γιώργος Νικολάου - Κώστας Ψευδιώτης και παρατηρητής ο Χρίστος Σκαπούλλης.