Ανεβαίνει ο Εθνικός, στον... πάτο η Αγία Νάπα (Φώτος/Δηλώσεις)

Επιστροφή στις νίκες για τον Εθνικό Άχνας, ο οποίος υποδέχθηκε στο "Δασάκι" την Αγία Νάπα και επικράτησε με 2-0, φτάνοντας στους 7 βαθμούς στια τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και δείχνοντας ότι είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα. Αντίθετα οι "πορτοκαλί" απέτυχαν ξανά, γνωρίζοντας την τέταρτη τους ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια, παραμένοντας στην τελευταία θέση. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ηλία και Παγές (πέναλτι).

Κυρίαρχος ο Εθνικός

Κυρίαρχος ο Εθνικός στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε με κάθετες πάσες να φύγει στην πλάτη της άμυνας, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του. Δύο φορές έφυγε ωραία ο Ηλία από δεξιά, όμως αδράνησε και έκανε λάθος τελική πάσα.

Ανέβηκε η Αγία Νάπα - Δοκάρι η Άχνα

Σταδιακά η Αγία Νάπα άρχισε να βελτιώνεται και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτιάξει φάσεις μπροστά από την εστία του Μπογκαντίνοφ. Αντίθετα ο Εθνικός συνέχιζε να είναι πιο απειλητικός και στο 28'... άγγιξε το γκολ, όταν ο Ηλία έκανε την κεφαλιά και είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κίττου.

Προβάδισμα με Ηλία

Ίδια η εικόνα και στην επανάληψη, με τον Εθνικό να είναι καλύτερος και να έχει τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 67' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παγές, ακολούθησε... μπέρδεμα στην περιοχή της Αγίας Νάπας και ο Ηλία από κοντά πλάσαρε εύστοχα... ανοίγοντας το σκορ.

Δεύτερο γκολ και... τέλος

Η Αγία Νάπα πίεσε για την ισοφάριση όμως έδειξε ξανά τις ίδιε επιθετικές αδυναμίες. Δεν μπόρεσε να σκοράρει και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Εθνικός έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Φούσκο ανέτρεψε εντός περιοχής τον Χατζηβασίλη, ο Κότο Παγές ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος... γράφοντας το τελικό 2-0 για τον  Εθνικό Άχνας.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Αράμπα, Πουτζιουρής, Κοζοκνεάν (59'Παγές), Χατζηβασίλης, Πράκερ (88'Γιάκομπ), Ατάντα, Ηλία (81'Ομπρεγκόν), Κυριάκου, Μιράντα.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Φίλγκεϊτ, Λαμπρόπουλος, Στογιάνοφ, Λόβρεσιτς (85'Λοϊζίδης), Μπάμπα, (80'Άντολεκ), Φεμί, Μαρκόφσκι, Φούσκο, Ντε Μέλο (73'Μάατσεν), Μέρτακκας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιράντα - Μαρκόφσκι, Λαμπρόπουλος.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Μάριο Καλογήρου.

*Μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του Εθνικού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

*Τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός της Αγίας Νάπας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

*Η Αγία Νάπα είναι η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Μπόρτζιε Τζούρεφ: "Έγινε ένα καλό ματς και από τις δύο ομάδες. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχασαν τη συγκέντρωση τους παρά τις χαμένες ευκαιρίες και καταφέραμε να σημειώσουμε δύο γκολ. Όσοι αγωνίστηκαν δεν σταμάτησαν λεπτό και δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που  ξέρουμε τι θέλουμε. Η Αγία Νάπα αξίζει να παίρνει βαθμούς και θα το κάνε στη συνέχεια σίγουρα".

Γιώργος Κοσμά: "Ήταν παιχνίδι περισσότερο δυνατό παρά τεχνικό. Δώσαμε χώρο στον Εθνικό, καταφέραμε να περιορίσουμε τον αντίπαλο και προσπαθήσαμε στην αντεπίθεση για να βάλουμε γκολ. Το παιχνίδι πήγε καλά μέχρι ενός σημείου. Σε μια στατική φάση αδρανήσαμε και αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε. Έγιναν φάσεις εκατέρωθεν και στα τελευταία στάδια ο Εθνικός ευτύχησε να σημειώσει δεύτερο γκολ. Ο δρόμος είναι μακρύς, μας στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν πήραμε βαθμούς όμως αυτό το γεγονός μας πεισμώνει. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά".