Μόνο το τρίποντο... (φώτος)

Ένα ΑΠΟΕΛ κακό στο πρώτο μέρος και μέτριο στο δεύτερο, έφυγε με το τρίποντο από το Μακάρειο και το ματς με την Δόξα και κρατάει μόνο αυτό. Ο Καβενάγκι με πέναλτι στο 12' το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος, πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού...

Κακό θέαμα και ένα γκολ

Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο, χωρίς φάσεις και με μοναδικό αξιοσημείο το γκολ-πέναλτι του Καβενάγκι. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισοζυγισμένο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Αυτό που λέμε "αναγνωριστικό" παιχνίδι, με καμία από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να επιβληθεί. Ουσιαστικά η πρώτη φάση "ήρθε" στο 12' όταν ο Καβενάγκι κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Δημητρίου, με τον Αργεντινό να εκτελεί και να κάνει το 0-1.

Το γκολ δεν άλλαξε κάτι αφού ο ρυθμός δεν ήταν καλός ούτε στην συνέχεια. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία, με μοναδική τελική προσπάθεια ένα αναιμικό σουτ του Εφραίμ στο 24', που πήγε πάνω στον Νέγκρι. Η κατοχή ήταν στην πλευρά της Δόξας η οποία, όμως, δεν μπορούσε καν να πλησιάσει την περιοχή του ΑΠΟΕΛ ενώ οι γαλαζοκίτρινοι... πλησίαζαν την περιοχή των γηπεδούχων, όμως ήταν και αυτοί ανούσιοι και δεν απείλησαν καθόλου.

Από μια κλασική...

Η "επανάληψη" ξεκίνησε με πιο αισιόδοξα μηνύματα αφού στο 50' είχαμε την πρώτη καλή φάση, μετά από προσπάθεια και διαγώνιο σουτ του Εφραίμ, που έδιωξε ο Νέγκρι. Η νέα ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ δεν άργησε αφού στο 53' ο Στίλιτς έκανε δυνατό σουτ και ο τερματοφύλακας της Δόξας απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Γενικά οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εμφανώς ανεβασμένοι στο δεύτερο μέρος και στο 63' είχαν άλλη μια τελική προσπάθεια, με δυνατό σουτ του Αρτυματά που βρήκε έτοιμο τον Νέγκρι.

Απ' εκεί και πέρα είχαμε πολλές διακοπές και το παιχνίδι "χάλασε", με την επόμενη φάση να έρχεται στο 80' και να είναι  μια κλασική ευκαιρία για την Δόξα: Ο Κωνσταντίνου έπιασε το σουτ από κοντά και ο Βάτερμαν πρόλαβε να βάλει το πόδι, έχοντας και την τύχη με το μέρος του αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε, στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα.

Δόξα: Νέγκρι, Δημητρίου (46' Εντμάρ), Λόπες (79' Παουλίνιο), Φερνάντες, Καλό (46' Κωνσταντίνου), Κένετι, Γκαράι, Σολωμού, Λεονάρντο, Φοφανά, Λεάντρο

AΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ (70' Χαραλαμπίδης), Ιωάννου, Αρτυματάς, Μοράις, Μακρίδης, Στίλιτς, Εφραίμ, Βάντερ, Καβενάγκι (60' Σωτηρίου - 75' Πιατκόφσκι)

Κίτρινες: Δημητρίου / Βάντερ

Eνδιαφέρουν

- Αναγκαστικές οι αλλαγές Αστίθ-Χαραλαμπίδης και Σωτηρίου-Πιατκόφσκι.

- Αναγκαστική και η αλλαγή της Δόξας Λόπες-Παπουλίνιο.

- Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για το ΑΠΟΕΛ: Ιωάννου αντί Καρλάο.

- Πρώτη εμφάνιση του Φερνάντο Καβενάγκι στην εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έφτασε τα τέσσερα γκολ.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Μιχάλη Τσεντή - Στέλιο Χριστοδούλου, 4ο τον Νεόφυτο Νεοφύτου και παρατηρητή τον Μιχάλη Λοΐζου.