Τα συγχαρητήρια του Πίττα και η προαίσθηση του Λουκά

Ο Παναγιώτης Λουκά με τα τρία τέρματα που σημείωσε στο χθεσινό 3-2 επί της Λευκορωσίας (σε διάστημα 38 λεπτών) αναδείχτηκε μορφή του αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί η συνολική  προσπάθεια που έγινε από τους νεαρούς διεθνείς μας για να φτάσουμε στην ανατροπή του 0-2.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισαν τον έπαινο ακόμα και των ανθρώπων της Λευκορωσίας, που παρά την απογοήτευση τους, αναγνώρισαν την επιτυχία της Εθνικής μας.
 
Η Κύπρος σήμερα παρατάχθηκε με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας εναντίον της Ρωσίας.
 
Μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα προέκυψε πρόβλημα με τον Παπαμιχαήλ (ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και στη θέση του αγωνίστηκε ο Στέλιος Ιακώβου, που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.
 
Τα δεδομένα στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν μεγάλες δυσκολίες και σε αυτό τον τελικό (όπως εύστοχα είχε χαρακτηριστεί από τον Πάμπο Πίττα) δεν υπήρχε η πολυτέλεια ούτε και για την επιλογή της ισοπαλίας.
 
Όλα τα παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο κατέβαλαν υπερπροσπάθεια και δικαιωματικά στο τέλος επιβραβεύτηκαν για το πάθος και τη δύναμη που έδειξαν σε εκτός έδρας παιχνίδι.
 

«Θα πρέπει να συγχαρούμε τα παιδιά για τη δύναμη τους να ανατρέψουν στην έδρα της αντιπάλου μας το 0-2 και να φτάσουν στο πολύ σημαντικό 3-2. 

Πανάξια έφτασαν στην ανατροπή γιατί το πίστεψαν και με ομαδικό πνεύμα ξαναμπήκαν σε πορεία πρόκρισης μετά την ήττα της περασμένης Τετάρτης.
 
Τώρα και ανεξάρτητα από το πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα, η πρόκριση εξαρτάται από το δικό μας αποτέλεσμα στον αγώνα με το Μαυροβούνιο», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο προπονητής της Εθνικής μας Πάμπος Πίττας.
 
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λουκά, που πήρε τη μπάλα του αγώνα για τα τρία τέρματα που πέτυχε, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ:
 
«Είμαστε χαρούμενοι γιατί καταφέραμε με αυτή την ανατροπή να ελπίζουμε σε πρόκριση. Συνολικά η εικόνα του αγώνα και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε πως η Εθνική μας ήταν  καλύτερη και δίκαια φτάσαμε στη μεγάλη νίκη.
 
Είχα προαίσθηση ότι θα σκοράρω, μπήκα στο παιχνίδι χωρίς άγχος και το πρώτο και γρήγορο γκολ μας έδωσε περισσότερη δύναμη για να πανηγυρίσουμε αυτή τη σπουδαία νίκη. Η προσοχή μας τώρα είναι επικεντρωμένη στον καθοριστικό αγώνα με το Μαυροβούνιο».
 
Το φινάλε της Δευτέρας
Η Ρωσία νίκησε το Μαυροβούνιο με 2-0 και έφτασε στους 6 βαθμούς που της εξασφαλίζουν πρόκριση.

Ακολουθούν στην κατάταξη Κύπρος 3, Λευκορωσία 1, Μαυροβούνιο 1 βαθμοί.
 
Το φινάλε στο όμιλο μας είναι προγραμματισμένο την ερχόμενη Δευτέρα με τις αναμετρήσεις Κύπρος – Μαυροβούνιο και Ρωσία – Λευκορωσία.
 
Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης.