Kερδίζουν και... ξεφεύγουν (Από νωρίς τριάδα για τον τίτλο)

Μετά και από τα αποτελέσματα του Σαββάτου (03/10) για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ξεφύγουν από νωρίς τρεις ομάδες και να ξεχωρίσουν στη "μάχη" για την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και ΑΕΚ έδειξαν τις δυνατότητές τους από το ξεκίνημα του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου και πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν πως αυτές οι τρεις ομάδες θα μονομαχήσουν μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Πιο δύσκολο έργο θα έχει βέβαια η ομάδα της Λάρνακας, που αντιμετωπίζει την ΑΕΛ στη Λεμεσό. Εάν, όμως, καταφέρει να πετύχει το τέταρτό της "διπλό" σε ισάριθμες εξόδους, τότε θα θέσει για τα καλά τις βάσεις για να καταφέρει ότι δεν πέτυχε την περσινή σεζόν, έστω κι αν... πλησίασε το "θαύμα".

Δύσκολο έργο θα έχει, ωστόσο, και το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια που θα ταξιδέψει στο Παραλίμνι για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Μία ομάδα που μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όταν παίζει εντός έδρας, ενώ συν τοις άλλοις οι "γαλαζοκίτρινοι" θα έχουν και πάλι απουσίες. Aπό την άλλη, όμως, το ΑΠΟΕΛ εύκολα ή δύσκολα βρίσκει το δρόμο προς τη νίκη και αυτό στοχεύει να πράξει και στο παιχνίδι της Δευτέρας (05/10), έχοντας όλα τα φόντα για να τα καταφέρει.

Τη φαινομενικά ευκολότερη αποστολή έχει η Ανόρθωση που υποδέχεται την ουραγό και χωρίς βαθμό Αγία Νάπα. Παρότι όλα τα παιχνίδια... κρύβουν παγίδες, μία σοβαρή "Κυρία" δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Έτσι κι αν οι τρεις αυτές ομάδες πάρουν το τρίποντο, τότε θα ανέβουν στους 16 βαθμούς και θα έχουν... αέρα πέντε βαθμών από τον τέταρτο αυτή τη στιγμή Απόλλωνα (έχει 11 βαθμούς) και έξι την 5η Νέα Σαλαμίνα (έχει δέκα).

Μία διαφορά πολύ σημαντική σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που μπορεί να μοιάζει ανατρέψιμη, ωστόσο αφενός θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές "γκέλες" από τις προπορευόμενες ομάδες κι αφετέρου αυτοί που ακολουθούν θα πρέπει να κερδίζουν συνεχώς για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.