Το ταλέντο στον άσο και ο αμυντικός-σκόρερ

Είναι και οι δυο Πολωνοί, πέρασαν όλη τους την προηγούμενη καριέρα στην πατρίδα τους, όμως οι ποδοσφαιρικοί... Θεοί τα κανόνισαν έτσι, ώστε να βρεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Αν ο Χριστάκης Χριστοφόρου κάνει την αναμενόμενη επιλογή (νοουμένου ότι ο Ντεγκρά προέρχεται από τραυματισμό), τότε ο Λούκας Σκόβρον και ο Άνταμ Μαρσίνιακ θα αντιμετωπίσει για παρθενική φορά, ο ένας τον άλλο.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ άρεσε απέναντι σε Ερμή και Πάφο αφού δεν δέχθηκε γκολ και κάλυψε την απουσία του Ντεγκρά. Από την άλλη, ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν έχει χάσει λεπτό στο πρωτάθλημα και έχει σκοράρει και δυο γκολ γεμάτα ουσία, απέναντι σε Άρη και ΕΝΠ.

Το φοβερό είναι ότι οι δυο δεν έπαιξαν ποτέ ως αντίπαλοι αφού πάντα οι ομάδες τους στην Πολωνία έπαιζαν σε διαφορετική κατηγορία. Η μόνη χρονιά που η Polonia Warszawa (Σκόβρον) και η Górnik Zabrze (Μαρσίνιακ) έπαιξαν στην πρώτη κατηγορία και οι δυο ήταν το 2010/11 όμως τότε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ήταν μόλις 19 χρόνων και δεν κατέγραψε κάποια συμμετοχή.

Απόψε θα δούμε, επομένως, αν αυτή η ενδιαφέρουσα Πολωνική μονομαχία από δυο παίκτες που άρεσαν πολύ σε αυτά τα πρώτα ματς, θα έχει νικητή...