Αυτή τη φορά... την πλήρωσε (φώτος)

Ο Άντρε Πάους το είχε επισημάνει τις προηγούμενες βδομάδες, πως η ομάδα του παρά τις νίκες δεν έπαιζε και τόσο καλά. Αυτή την φορά η "Κυρία" πλήρωσε την μέτρια εμφάνισή της αφού η Αγία Νάπα έφυγε από το "Παπαδόπουλος" με το 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 (Πελέ 10', Εντλοβού 52' π.) όμως οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της Ανόρθωσης και με δυο γκολ από Ίμπσον (53') και Αντωνίου (88') έφυγαν από τη Λάρνακα με τον πρώτο τους βαθμό.

Ξανά... ουσιαστική

Η Ανόρθωση χωρίς να κάνει το φοβερό πρώτο ημίχρονο, ήταν και πάλι ουσιαστική και πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0. Με το ξεκίνημα του αγώνα έγινε το αναμενόμενο, με την "Κυρία" να αναλαμβάνει την επιθετική πρωτοβουλία και να έχει την κατοχή, ωστόσο ήταν η Αγία Νάπα που "απείλησε" πρώτη, στο 8' μετά από γέμισμα του Μέρτακκα και κεφαλιά του Φίλγκεϊτ που έφυγε πάνω απ' τα δοκάρια. Από την άλλη, η ομάδα του Πάους ήταν αποτελεσματική στην πρώτη της ευκαιρία και στο 10' πήρε προβάδισμα με βολίδα του Πελέ εκτός περιοχής, που νίκησε τον Κίττο για το 1-0.

Μετά το γκολ έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ανεβάζοντας πιο ψηλά τις γραμμές τους και οι γηπεδούχοι είχαν μέχρι το 30' δυο μακρινά σουτ με Μαρτίνες και Αμπουρτζάνια που βρήκαν έτοιμο τον Κίττο. Από την άλλη η Αγία Νάπα στο 33' είχε ένα σουτ του Μπάμπα που έφυγε έξω, ενώ η Ανόρθωση μετά από αρκετή ώρα - στο 39' - απείλησε με τον Εντλοβού όμως το διαγώνιο σουτ του ήταν αδύνατο. Το ημίχρονο "έκλεισε" με ένα ωραίο χτύπημα φάουλ του Πελέ στο 43' να φεύγει μόλις έξω.

Γκολ στο γκολ, ευκαιρία στην ευκαιρία

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για την Ανόρθωση, που κέρδισε πέναλτι στο 50', σε μαρκάρισμα του Μαρκόφσκι στον Ορλάντι. Ο Εντλοβού εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 όμως το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ... Στην πρώτη της επίθεση μετά το γκολ, η Αγία Νάπα έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Ίμπσον στο 53' πλάσαρε εύστοχα από πλάγια αριστερά για το 2-1. Μάλιστα η... βροχή των γκολ θα μπορούσε να έχει και συνέχεια αφού στο 55' ο Εντλοβού είχε μοναδική ευκαιρία αλλά ο Κίττος τον νίκησε στο τετ-α-τετ και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Απ' εκεί και πέρα η Ανόρθωση έλεγξε και λίγη ώρα περιόρισε τις αντεπιθέσεις της Αγίας Νάπας, με τις φάσεις να είναι λιγοστές μέχρι το 65'. Απ' εκεί και πέρα... χαμός: Ο Πελέ στο 67' σούταρε έξω μετά από ωραίο συνδυασμό ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μακρής έχασε μοναδική ευκαιρία στο τετ-α-τετ με τον Κίττο, μετά από λάθος γύρισμα του Λαμπρόπουλου. Ο "μικρός" απώλεσε στο 79' άλλη μια τεράστια ευκαιρία αφού εξ επαφής δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα και να "σκοτώσει" το ματς. Στο 84' η "Κυρία" έχασε άλλη μια ευκαιρία και αυτή την φορά ήταν η σειρά του Μαρτίνες, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κίττο από μακριά.

Τελικά η Ανόρθωση... πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Κόπριβετς στο 87' έβγαλε πολύ δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Λόβρετσιτς όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο επόμενο λεπτό, με τον Αντωνίου με κεφαλιά να κάνει το 2-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά το σύνολο του Πάους... έτρεχε και δεν έφτανε για ένα τρίτο γκολ το οποίο, όμως, δεν ήρθε ποτέ αφού στην μοναδική του ευκαιρία μετά την ισοφάριση, ο Κίττος στο 92' είπε όχι στο μακρινό σουτ του Μαρτίνες. Μάλιστα η Αγία Νάπα θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, αν το τεχνικό σουτ του Στογιανόφ στο 90+6' πήγαινε μερικά εκατοστά πιο κάτω...

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Λαΐφης, Χόλγκερσον, Γκάμπριελ, Νούχου, Βίκτορ (89' Κουλούρης), Πελέ (75' Μαϊσουράτζε), Αμπουρτζάνια (63' Μακρής), Ορλάντι, Μαρτίνες, Εντλοβού

Αγία Νάπα: Κίττος, Φίλγκεϊτ, Λαμπρόπουλος, Φέμι, Μαρκόφσκι (63' Λόβρετσιτς), Μέρτακκας, Φούσκο, Αντωνίου, Μπάμπα (70' Ρέινολντς), Γεωργίου (80' Στογιάνοφ), Ίμπσον

Κίτρινες: ΒίκτορΜπάμπα, Μαρκόφσκι, Αντωνίου, Φούσκο

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Πελέ.

- Στα έξι γκολ ανέβηκε ο Ντίνο Εντλοβού.

- Παρθενικό γκολ για τον Ίμπσον Ντε Μέλο.

- Ντεμπούτο με τη φανέλα της Αγίας Νάπας για τον Ρέινολντς, που είναι δανεικός απ' τον Απόλλωνα.

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Χρίστο Χρίστου, τέταρτο τον Νικόλα Νεοκλέους και παρατηρητή τον Ανδρέα Ξάνθου.