Άστραψε και βρόντηξε! (φώτος)

Στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση, το ΑΠΟΕΛ σκόρπισε στους πέντε ανέμους την ΕΝΠ, το βράδυ της Δευτέρας στο Παραλίμνι. Με σκόρερ τους Καβενάγκι (2), Ντε Βινσέντι, Βάντερ και Εφραίμ, κέρδισε με 0-5 και διατήρησε την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ στο 12' και έπαιξε πολύ καλά στην συνέχεια, έχοντας και δοκάρι με τον Καβενάγκι...​

Πολλές φάσεις, δυο γκολ

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ επιθετικά και στο 3' είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με τον Εφραίμ να προσπαθεί με λόμπα να νικήσει τον Αμπάρη, όμως η μπάλα κόντραρε και πήγε ψηλά. Η δεύτερη φάση ήταν και... φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους, που στο 12' μετουσίωσαν σε γκολ το καλό ξεκίνημα, αφού ο Ντε Βινσέντι με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έκανε το 0-1.

Το γκολ ανάγκασε την ΕΝΠ να γίνει πιο επιθετική και αφού στο 15' είχε ένα σουτ του Μπούντιμιρ που βρήκε έτοιμο τον Βάτερμαν, στο 20' έχασε κλασική ευκαιρία όταν ο Κροάτης "πάτησε" με τακουνάκι στον Ντίξον, με τον Καρλάο να προλαβαίνει με τάκλιν και την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ και πάλι να απειλήσει, με τον Αμπάρη να βγάζει δύσκολη απόκρουση σε κεφαλιά του Καβενάγκι. Τελικά το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει και ήταν... στην ίδια εστία με το πρώτο αφού στο 30' ο Βάντερ με μακρινό σουτ νίκησε τον Αμπάρη για το 0-2.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι εξαιρετικός και στην συνέχεια του πρώτου μέρους, με τον Ντίξον στο 35' να σουτάρει μόλις έξω από καλή θέση και μια κεφαλιά του Ντε Βινσέντι τρία λεπτά αργότερα, επίσης να είναι μόλις άστοχη.

Η νίκη έγινε... περίπατος

Αν υπήρχαν οποιεσδήποτε ελπίδες για την ΕΝΠ να διεκδικήσει κάτι, εξανεμίστηκαν στο 51' όταν ο Ντε Βινσέντι με τακουνάκι γύρισε στον Καβενάγκι, ο οποίος με προβολή έστρωσε στον Εφραίμ για το κοντινό πλασέ και το 0-3. Τρία λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ έχασε νέα - διπλή - ευκαιρία, με τον Αμπάρη να λέει όχι στο κοντινό σουτ του Βάντερ και την προβολή του Καβενάγκι να πηγαίνει έξω. Ο Αργεντινός στην επόμενη ευκαιρία που είχε δεν λάθεψε, αν και αυτή ήταν από τα έντεκα βήματα. Στο 61' το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Μπόζοβιτς σε σουτ του Εφραίμ και ο Κάβε εκτέλεσε για το 0-4. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν άργησε να πετύχει ακόμα ένα γκολ, αφού με το ΑΠΟΕΛ να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο, ο Βάντερ στο 64' βρήκε κάθετα τον Κάβε και αυτός με δυνατό πλασέ σκόραρε το πέμπτο γκολ της ομάδας του.

Απ' εκεί και πέρα οι μηχανές... έσβησαν εντελώς και οι δυο προπονητές ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους μέχρι το 70'. Η επόμενη φάση καταγράφηκε στο 77' όταν ο Καβενάγκι με το κεφάλι "σημάδεψε" το οριζόντιο δοκάρι μετά το γέμισμα του Ντε Βινσέντι. Τίποτε αξιόλογο στην συνέχεια, με το τελικό σφύριγμα να σφραγίζει για το ΑΠΟΕΛ μια νίκη που επαναφέρει την ηρεμία, μετά την κακή εμφάνιση στην Τσεχία.

ΕΝΠ: Αμπάρης, Πάρπας (9' Φροξυλιάς), Τσιακλής, Μπάουμαν (57' Άντιντς), Μέγκαχεντ, Μπόζοβιτς, Σβόγιτς, Κουμής, Βαλιάνος, Μπούντιμιρ, Ντίξον (69' Κοσμά) 

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο (57' Μακρίδης), Καρλάο, Αμορίν, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (65' Αλωνεύτης), Βάντερ (69' Χαραλαμπίδης), Καβενάγκι

Κίτρινες: Μπόζοβιτς / Αντωνιάδης

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ για τον Βάντερ.

- Δεύτερο γκολ και για τον Εφραίμ.

- Στα εφτά γκολ ανέβηκε ο Φερνάντο Καβενάγκι.

- Ο Ντε Βινσέντι έφτασε στα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.

- Από νωρίς πρόβλημα για την ΕΝΠ, έχασε τον Πάρπα με τραυματισμό ο οποίος στο 9' έδωσε τη θέση του στον Φροξυλιά.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου - Αριστείδη Χρίστου. Τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και παρατηρητής ο Γιώργος Πεκρής.