Ντροπιαστική εικόνα!

Ο περιοδεύων θίασος δεν σταμάτησε ούτε στο Μπέλφαστ – Ήττα με 3-1 από την Β. Ιρλανδία και θα τερματίσει τελευταία θα τερματίσει στον Όμιλο!

Η Ελλάδα, σε ένα ακόμα παιχνίδι, δεν μπόρεσε να φανεί αντάξια των απαιτήσεων και γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Βόρειο Ιρλανδία, μία στροφή πριν το τέλος της φάσης των προκριματικών. 

Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα προσπάθησε για ένα ημίχρονο αλλά της έλειπε και η τύχη αφού τα δύο από τα τρία τέρματα που δέχτηκε είχαν αρκετή δόση τέτοιας. 

Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη, με την οποία πανηγύρισαν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε ένα σύστημα 4-3-3 με τον Ορέστη Καρνέζη να παίρνει θέση κάτω απ' τα δοκάρια, στην άμυνα οι Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος και Μόρας, στο κέντρο οι Τζιόλης, Κονέ, Σάμαρης, δεξιά στην επίθεση ο Καρέλης, αριστερά ο Αραβίδης και αιχμή του δόρατος ο Μήτρογλου. 

Απ' την άλλη, ο Μάικλ Ο'Νιλ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-14-1 με τον ΜακΓκόβερν κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Μπρουντ, Κάθχαρτ, ΜακΚόλεϊ και ΜακΝαιρ στην άμυνα, στο κέντρο ο Έβανς, μπροστά του οι Ντέιβις και Νόργουντ, δεξιά ο Γουόρντ, αριστερά ο Ντάλας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαγκένις. 

Καλή αλλά (και) άτυχη!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το σκηνικό ήταν αυτό που αναμενόταν καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έδιωχνε το άγχος απ’ τα πόδια. 

Έτσι, η πρώτη καλή στιγμή για τη Βόρειο Ιρλανδία ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Νόργουντ να σουτάρει από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Η Εθνική αντίθετα, παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη, έχοντας κλείσει τους κενούς χώρους στον αντίπαλο μη επιτρέποντάς του να δημιουργήσει ουσιαστικές επικίνδυνες φάσεις. 

Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καθώς στο 15ο λεπτό ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο ΜακΓκόβερν απέκρουσε ενστικτωδώς. 

Στο 24ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να αγγίξουν το γκολ με τον Μαγκένις να σουτάρει εξ επαφής αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μόρα και πέρασε κόρνερ. 

Ό,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός των γηπεδούχων το πέτυχε έντεκα λεπτά αργότερα ο Ντέιβιτς. Ο Ντάλας πραγματοποίησε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Βορειοϊρλανδός έστειλε με κοντινή προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη. 

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στην Ελλάδα, η οποία στην εκπνοή του ημιχρόνου αρχικά ο Καρέλης έβαλε την προβολή από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα αρχικά κόντραρε και στη συνέχεια το σουτ του Μήτρογλου προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του ΜακΓκόβερν. 

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα.  

Όλα τελείωσαν νωρίς…

Στο δεύτερο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε αρκετά νωχελικά και έτσι μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. 

Έπειτα από κόρνερ του Νόργουντ από τα δεξιά ο Μαγκένις έπιασε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, με το γκολ του ωστόσο να έχει μια δόση τύχης. 

Σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να πάρει την κατοχή και να δημιουργήσει, στο 58ο λεπτό ήρθε άλλο ένα τυχερό γκολ, αυτή τη φορά με τον Ντέιβις, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι για το 3-0. 

Κάπου εκεί, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού τόσο η Β. Ιρλανδία είχε φέρει τη δουλειά εις πέρας όσο και η Ελλάδα δεν είχε άλλα αποθέματα για να παλέψει για κάτι καλύτερο. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να σκοράρει συγκεκριμένα στο 86ο λεπτό με τον Τοροσίδη να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Αραβίδη να σκοράρει με κοντινή προβολή, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη "γαλανόλευκη". 

Έτσι, το αρνητικό σερί διευρύνθηκε καθώς αυτό ήταν το δωδέκατο συνεχόμενο ματς που η Ελλάδα έμεινε μακριά από τη νίκη. 

Οι συνθέσεις:

Β. Ιρλανδία (Μ. Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Μακόλεϊ, ΜακΝαιρ (85' ΜακΚάλοχ), Κάθχαρτ, Ντέιβις, Μπρουντ, Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουορντ (81' ΜακΓκιν), Μαγκένις (78' Μπόις)

Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Καρνέζης, Μόρας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (71' Πέλκας), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (76' Αθανασιάδης), Καρέλης (65' Μάνταλος)