Κρόιφ και Αδόρνο για το Ισραήλ-Κύπρος

Δηλώσεις σε ΜΜΕ του Ισραήλ έκαναν οι Ζόρντι Κρόιφ και Άλδο Αδόρνο με αφορμή το σημερινό παιχνίδι του Ισραήλ.

Τόσο ο Ολλανδός, όσο και ο Παραγουανός χαρακτήρισαν φαβορί τους γηπεδούχους στην αποψινή αναμέτρηση.

Τι είπε ο Κρόιφ:

"Η συνύπαρξη πολλών ξένων ποδοσφαιριστών με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές τους επέτρεψε να διακριθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που ανέβασε την απόδοση των ντόπιων, οι οποίοι βελτιώθηκαν ατομικά και την ίδια ώρα έμαθαν πολλά πράγματα από τους ξένους".

"Νομίζω ότι το πρωτάθλημα του Ισραήλ είναι πιο δυνατό, αλλά οι ομάδες της Κύπρου είναι καλύτερες και πιο προετοιμασμένες λόγω των ευρωπαϊκών τους αγώνων. Αυτό φαίνεται και όταν αναμετρώνεται ομάδες από τις δύο χώρες σε συλλογικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια οι Κυπριακές ομάδες πήραν περισσότερους βαθμούς από τις ομάδες του Ισραήλ στην Ευρώπη".

"Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όμως, νομίζω ότι είναι καλύτερο το Ισραήλ".

Οι δηλώσεις Αδόρνο:

"Oι ομάδες του Ισραήλ παίζουν με τουλάχιστον 6 ποδοσφαιριστές σε κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι μία σημαντική διαφορά και υπάρχει θέμα στην Κύπρο, γιατί δεν παράγουν νέους ποδοσφαιριστές".

"Είναι δύσκολο να βελτιωθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Κύπρου, λόγω της δέσμευσής τους στο στρατό. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει ένας κανονισμός που κάνει λόγο για τη συμμετοχή δύο Κύπριων στην ενδεκάδα, που ίσως βοηθήσει και τους παίκτες και τους συλλόγους. Σε συλλογικό επίπεδο έχουν επιτυχίες και κάνουν καλές πορείες στην Ευρώπη". 

"Είσαστε το φαβορί, αλλά ελπίζω να έχουμε ένα καλό παιχνίδι κι ο καλύτερος ας κερδίσει".