Πρώτη φορά αντίπαλος με τον προπονητή που τον... έφτιαξε!

Ο αγώνας του Ερμή με την Ομόνοια, φέρνει στην επιφάνεια μια ξεχασμένη ιστορία, απ’ αυτές που μόνο ο χώρος του αθλητισμού μπορεί να μας προσφέρει.

Πάμε πίσω...

Γυρνάμε τον χρόνο αρκετά πίσω. Σεζόν 2006-07 και πάμε στην Σωτήρα. Εκεί ο τοπικός Ονήσιλος, προσλαμβάνει προπονητή τον Απόστολο Μακρίδη, έναν προπονητή που είναι ταλαντούχος, ελπιδοφόρος και έχει την… ταμπέλα του τεχνικού που έχει την διορατικότητα να αναγνωρίζει τα ταλέντα και να τα μετατρέπει σε ποδοσφαιριστές.

Η διορατικότητα του Απόστολου

Ο Ονήσιλος αγωνίστηκε στην Β’ Κατηγορία και ο Απόστολος μνημονεύεται και θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, χάρις στην απόφαση του να στηριχθεί σε ένα 18χρονο που μέχρι τότε είχε αποτελούσε ένα υποσχόμενο συμπλήρωμα στο ρόστερ. Ο μικρός αυτός είχε το όνομα Δημήτρης Χριστοφή. Την εν λόγω σεζόν, ο «Τζίμης» θα καθιερωθεί, θα… γράψει 23 συμμετοχές και θα σκοράρει 5 γκολ, πραγματοποιώντας εμφανίσεις κατά πολύ ανώτερες σε σχέση με την ηλικία αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος που συμμετείχε.

Η χρονιά που έδωσε το έναυσμα 

Αυτή ήταν και η χρονιά που  του έδωσε το έναυσμα για την καριέρα που ακολούθησε. Με το τέλος της, πήρε μεταγραφή για την Ένωση, εκεί έκατσε μία χρονιά, μεταγράφηκε στην Ομόνοια για σχεδόν ένα εκατομμύριο, μετά από πέντε χρόνια έφυγε για την Ελβετία και την Σιόν ενώ από φέτος επέστρεψε  στο «τριφύλλι». Όλα αυτά ίσως να εξελίσσονταν αλλιώς αν δεν υπήρχε στον πάγκο του Ονήσιλου ένας προπονητής που να μπορεί να διακρίνει τις προοπτικές που είχε ο μικρός Δημήτρης.

Δεν ξεχνά...

Γι’ αυτό και μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί, είτε σε… πηγαδάκια, είτε σε κάποια καφετέρια είτε σε συνεντεύξεις, ο Χριστοφή παραλείπει να αναφερθεί στην κομβική παρουσία του Απόστολου στην καριέρα του.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του σε συνέντευξη στο περιοδικό Vantage στις 4 Απριλίου του 2013:

-Πως ξεκίνησαν όλα; Ποιος ανακάλυψε το ταλέντο σου;

«Ξεκίνησα να πηγαίνω στο γήπεδο λόγω του αδερφού µου. Ο αδερφός µου ήταν στην πρώτη οµάδα στη Σωτήρα και εγώ πήγαινα στις ακαδηµίες. Η αλήθεια είναι πως  ξεχώριζα από τους υπόλοιπους και σε ηλικία 15 χρονών αγωνίστηκα στην πρώτη οµάδα, κάτι που δε συμβαίνει συχνά. Την επόµενη χρονιά ξεκίνησα κανονικά στην πρώτη οµάδα, µε προπονητή τον Απόστολο Μακρίδη, ο άνθρωπος που πίστεψε σε εµένα και µε βοήθησε περισσότερο από όλους. Μετά πήγα στρατό, και σε συνεργασία µε τον αείµνηστο Γιαννάκη Ιωάννου µε βοήθησαν να µπω στην οµάδα του Παραλιµνίου και ακολούθως στην Οµόνοια».

Ποτέ αντίπαλοι!

Πάμε τώρα στο… ψητό. Από το τέλος της σεζόν 2006-07 μέχρι και σήμερα, Απόστολος και Δημήτρης ΔΕΝ τέθηκαν ποτέ αντιμέτωποι! Ο Κύπριος τεχνικός συνέχισε να κάνει το… αγροτικό του στις μικρότερες κατηγορίες αλλά και στις μικρές Εθνικές ομάδες όμως όταν αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αναλάβει τον πάγκο ομάδας Α’ Κατηγορίας (Εθνικό), ο «Τζίμης» είχε ήδη φύγει για την Ελβετία και την Σιόν.

Η ιδανική ευκαιρία

Την Κυριακή ο Ερμής θα υποδεχθεί την Ομόνοια και με δεδομένο το ότι ο διεθνής άσος προπονείται κανονικά δείχνοντας να ξεπερνά πλήρως το πρόβλημα τραυματισμό του, τουλάχιστον θα είναι στην αποστολή. Και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον προπονητή που του… άνοιξε τον δρόμο για την σπουδαία καριέρα που ακολούθησε και ακολουθεί. Ακόμα και αν δεν αγωνιστεί, η συνάντηση των δύο πριν ή μετά τον αγώνα θα φέρει στις μνήμες σκηνές του παρελθόντος, τότε που ο μικρός απ’ την Σωτήρα με το νούμερο 33 στην πλάτη έκανε… παπάδες, δικαιώνοντας τον προπονητή του για το ρίσκο που είχε πάρει.