Σπουδαίο "διπλό" με Ρουσιά (Φώτος-Βίντεο)

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη πέτυχε το βράδυ της Κυριακής (18/10) η Ομόνοια. Οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν τον Ερμή στο "Αμμόχωστος" και με σκόρερ τον Ονησίφορο Ρουσιά στο 58', έφτασαν στην σπουδαία νίκη με 1-0. Καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Ομόνοια, άκρως ανταγωνιστικός ο Ερμής θα μπορούσε να... κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Καλύτερη η Ομόνοια

Καλύτερη η Ομόνοια στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Οι "πράσινοι" είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τους διαδρόμους για την εστία του Παναγόπουλου, έχοντας πολύ καλή φάση στο 13' όταν μετά από σέντρα του Χαφέζ, προ του Σκέμπρι έδιωξε ο Πίνα, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω.

Χαρίστηκε σε Κουίνσι

Στο 27' η Ομόνοια πλησίασε στο γκολ. Ο Ρουσιάς έφυγε με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας, ο Κούνσι τον ανέτρεψε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η παράβαση υποδείχθηκε όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Νικολάου... χαρίστηκε στον αμυντικό της γηπεδούχου ομάδας, δείχνοντας του κίτρινη αντί κόκκινη κάρτα.

Από μία φάση σε ένα δίλεπτο

Μέσα σ' ένα δίλεπτο οι δύο ομάδες έχασαν από μία καλή ευκαιρία. Αρχικά στο 36' η Ομόνοια, με τον Μπεμπέ να είναι εντός περιοχής, να κάνει την προσποίηση και το σουτ όμως ο Παναγόπουλος έδιωξε και στην συνέχεια στο 38' ο Βασιλόγιαννης από δεξιά έδωσε... έτοιμο γκολ στον Μπριτζίτο ο οποίος πλάσαρε ψηλά.

Γκολ με Ονησίφορο

Χωρίς να γίνει πιο πιεστική, η Ομόνοια κατάφερε νωρίς στο δεύτερο μέρος να πάρει το προβάδισμα. Ο Κιρμ ελίχθηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα, ο Ρουσιάς περίμενε και την κατάλληλη στιγμή με αριστερό τεχνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παναγόπουλου, για το 0-1.

Φοβερή ευκαιρία

Φοβερή ευκαιρία για τον Ερμή στο 76' που... άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Μαγέλε πρόλαβε τον Ρομαρίκ και έκανε την προβολή, όμως ο Παναγή ενστικτωδώς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας το 1-0. Τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά, με την Ομόνοια να κρατά το 1-0 και να φτάνει στην σπουδαία νίκη με 1-0.

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Πριτζίτο (52'Μπαλογκούν), Κουίνσι (60'Μαγέλε), Ντε Πίνα, Γκονζάλες, Λατόρε, Ουλίσε, Μουσταφά, Γιαγκουδάκης, Βασιλόγιαννης (70'Λίλλης), Κεϊτά.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Ράμος, Ρόμαρικ, Ρούνιε, Χαφέζ, Γκουλόν (46'Κιρμ), Μαργκάσα (66'Οικονομίδης), Μπεμπέ, Ασίς, Σκέμπρι, Ρουσιάς (78'Σιέρινταν).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουίνσι - Ράμος, Ασίς.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Παύλο Γεωργίου.

*Από το παιχνίδι απουσιάζει ο Δημήτρης Μουλαζίμης ο οποίος όντας δανεικός από την Ομόνοια στον Ερμή, έχει όρο στο συμβόλαιο που του απαγορεύει να αγωνιστεί.

*Για πρώτη φορά αντίπαλος με τον προπονητή που τον... έφτιαξε ο Δημήτρης Χριστοφή.

*Με τέσσερις αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Κώστας Καϊάφας. Ο Ράμος αντί του Λομπιανίτζε, ο Γκουλόν αντί του Οικονομίδη, ο Μαργκάσα αντί του Μπαντιμπάγκα και ο Ρουσιάς αντί του Σιέρινταν.