Έκαναν... (χ)άρη στους ουδέτερους (φώτος)

Τέσσερα γκολ, δοκάρι, πέναλτι, ευκαιρίες, δυνατές μονομαχίες. Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ πρόσφεραν ένα πολύ καλό αιώνιο ντέρμπι - απόλαυση περισσότερο για τους ουδέτερους φιλάθλους αφού σίγουρα "πράσινοι" και "πορτοκαλί" δεν μένουν ικανοποιημένοι και τελικά συμβιβάστηκαν στο 2-2. Οι δυο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη και θα μπορούσε να την κατακτήσει οποιαδήποτε. Μαργκάσα, Σέρινταν και Καβενάγκι τα γκολ...

Το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ομόνοια αφού μόλις στο 2' ο Μαργκάσα εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ και από κοντά έκανε το 1-0. Ο Σέρινταν έστρωσε προς τον Πορτογάλο, αυτός πρόλαβε τον Βάτερμαν στην έξοδο αλλά και την κακή αντίδραση του Μοράις και πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής (φώτο).

Το ονειρεμένο ξεκίνημα δεν είχε συνέχεια για την Ομόνοια αφού μόλις στο 14' ο Καβενάγκι με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Αργεντινός έκανε κατά μέτωπο επίθεση, ελίχθηκε ανάμεσα σε Ρομαρίκ-Χαφέζ και από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Παναγή για το 1-1 (φώτο).

Μάλιστα στο 22' οι γαλαζοκίτρινοι είχαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Εφραίμ όμως αυτή την φορά ο τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" είχε την απάντηση. Απ' εκεί και πέρα μέχρι και το 30' δεν είχαμε άλλες μεγάλες φάσεις. Το ΑΠΟΕΛ έχοντας την ψυχολογία της γρήγορης ισοφάρισης πατούσε καλύτερα και έφτιαξε τις προϋποθέσεις σε μια-δυο περιπτώσεις, αλλά μέχρι εκεί αφού του έλειπε η τελική πάσα. Στο 34' και κάπως κόντρα στην εικόνα του αγώνα ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει και μάλιστα... πολύ, αφού ο Σέρινταν γέμισε για τον Σκέμπρι ο οποίος κέρδισε και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Λίγο αργότερα - στο 40ο λεπτό - το ΑΠΟΕΛ είχε άλλη μια καλή στιγμή, με τον Καβενάγκι να εκμεταλλεύεται το κακό γύρισμα του Κιρμ στον Παναγή και να κερδίζει, αλλά από πλάγια να μην μπορεί να σκοράρει. Το πρώτο μέρος "έκλεισε" με τους τυπικά γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι στο 45+1' σε μαρκάρισμα του Σκέμπρι από τον Αστίθ σε μια πολύ δύσκολη η φάση που δεν ξεκαθαρίζει από τα ριπλέι. Ο Μαλτέζος πρόλαβε και "τσίμπησε" τη μπάλα όμως οι κάμερες δεν ξεκαθαρίζουν αν ο Ισπανός τον πατάει στο δεξί πόδι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το ματς επανάρχισε με καλή στιγμή για το ΑΠΟΕΛ αφού δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα, ο Καβενάγκι έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Παναγή με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Ο Αργεντινός μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά στο 51' δεν είχε δύσκολο έργο έτσι αυτή την φορά έγραψε το 1-2. Ο Ντε Βινσέντι βρήκε κάθετα τον Βάντερ και αυτός στο τετ-α-τετ υπό την πίεση του Γκουλόν γύρισε στον Καβενάγκι που πλάσαρε για το προβάρδισμα. Στην συνέχεια, ο Καβενάγκι αντιμετώπισε πρόβλημα και έγινε αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Πιατκόφσκι, ο οποίος στο 60' έχασε πολύ καλή ευκαιρία αφού από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγή. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο χωρίς φάσεις αφού η Ομόνοια δυσκολευόταν πολύ να γίνει απειλητική ενώ το ΑΠΟΕΛ πλέον έπαιζε πολύ πιο προσεκτικά χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα, ώστε να προφυλάξει το σκορ. Mετά από πολλή ώρα το σύνολο του Άκη Ιωακείμ στο 75' πλησίασε την ισοφάριση με τριπλή ευκαιρία αφού πρώτα ο Σκέμπρι, μετά ο Ασίς και έπειτα ξανά ο Μαλτέζος από κοντά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βάτερμαν. Τελικά η φάση "ολοκληρώθηκε" με τον Aσίς να κερδίζει πέναλτι από τον Βάτερμαν και τον Σέρινταν να εκτελεί για το 2-2 (φώτο).

Μετά την ισοφάριση όλα ήταν πιθανά και στο 86' η Ομόνοια άγγιξε την ολική ανατροπή, όμως ο Βάτερμαν έβγαλε δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Σκέμπρι και έσωσε την ομάδα του από το σοκ ενώ στο 89' ήταν η σειρά του Ντε Βινσέντι να χάσει καλή ευκαιρία με άστοχο σουτ από κοντά. Η τελευταία ευκαιρία ανήκε στους πράσινους, με τον Βάτερμαν στο 93' να πιάνει το σουτ του Ράμος από πλάγια δεξιά και το 2-2 να διατηρείται μέχρι το τέλος...

Ομόνοια: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρόμαρικ, Γκουλόν, Χαφέζ, Μαργκάσα, Οικονομίδης (46' Μπεμπέ), Ασίς, Κιρμ (68' Ρουσιάς), Σέρινταν (85' Ράμος), Σκέμπρι

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Καρλάο, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς (82' Μακρίδης), Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (35' Βάντερ), Καβενάγκι (58' Πιατκόφσκι)

Κίτρινες: Χαφέζ, Σέρινταν, Μπεμπέ, Σκέμπρι, Ρουσιάς / Αστίθ, Ντε Βινσέντι (4η), Καρλάο, Βάντερ, Βάτερμαν, Αλεξάνδρου

* Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κίλιαν Σέρινταν.

* Δεν παίζει με την Ανόρθωση ο Ντε Βινσέντι που έφτασε το όριο των καρτών.

* Αναγκαστικές και οι τρεις αλλαγές του ΑΠΟΕΛ.

* Στα 14 γκολ ανέβηκε ο Φερνάντο Καβενάγκι.

* Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Ρενάτο Μαργκάσα.

* Διαιτητής ήταν ο Δημητρης Μασιάς, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη - Μιχάλη Σωτηρίου. Τέταρτος ο Νίκος Εγγλέζου, επιπρόσθετοι οι Χρίστος Ηλία - Λούκας Σωτηρίου και παρατηρητής ο Κώστας Καπιτανής.