Η εκδήλωση προς τιμήν του Πάμπου Αβρααμίδη (Φώτος)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (10/11) η εκδήλωση που διοργάνωσε η Carlsberg και η οικογένεια του αειμνήστου Πάμπου Αβρααμίδη με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννησή του. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ευ αγωνίζεσθαι» του Ολυμπιακού Μεγάρου και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net που έδωσε το παρών της, σας μεταφέρει ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό…

Στη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκε ειδικό αφιέρωμα/βιβλίο για την ζωή και το έργο της μεγάλης αυτής φυσιογνωμίας του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. 

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρεσβύτερος υιός του Πάμπου Αβρααμίδη, Λάκης που τον γνώρισε τόσο σαν παιδί του όσο και σαν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής. Δήλωσε περήφανος για τον πατέρα του για τα όσα πρόσφερε στο Κυπριακό ποδόσφαιρο ενώ αναφέρθηκε συγκινημένος και στην μητέρα του Λουκία η οποία στήριζε πάντοτε τον Πάμπο Αβρααμίδη και μαζί του μεταλαμπάδευσαν τις αξίες και το ήθος τους στα παιδιά τους.

Ομιλία ακολούθησε στη συνέχεια από τον Δρ. Φώτο Φωτιάδη, Πρόεδρο του Ομίλου Εταιριών "Φώτος Φωτιάδης" του οποίου ο Πάμπος Αβρααμίδης υπήρξε στενός συνεργάτης για μια σχεδόν εικοσαετία στην Κάρλσμπεργκ.

Για τον αείμνηστο ποδοσφαιράνθρωπο μίλησαν εκ μέρους της ΚΟΠ, ο Χάρης Λοϊζίδης, εκ μέρους του ΚΟΑ ο κ. Δημήτρης Λεοντής και ο Χαράλαμπος Λόττας Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Κλείνοντας την πρώτη ενότητα της εκδήλωσης μίλησε ο Δώρος Ιωαννίδης Πρόεδρος του ΓΣΠ και υιός του αείμνηστου Μίκη Ιωαννίδη παλαιού εφόρου του ΓΣΠ, στενού φίλου και συνεργάτη του Πάμπου Αβρααμίδη.

Την δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης παρουσίασε ο αθλητικός συντάκτης και ερευνητής Γιώργος Μελετίου που κάλεσε στο βήμα πλήθος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. Οι παλαίμαχοι διηγήθηκαν σπάνιες ιστορίες που έζησαν κοντά στον Πάμπο Αβρααμίδη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό τους προς το προσωπό του τόσο σαν ποδοσφαιριστή/προπονητή αλλά και σαν άνθρωπο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν δύο βραβεύσεις.

Πρώτα τιμήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Κωνσταντίνος Λαϊφης συμβολίζοντας την αγάπη του Πάμπου Αβρααμίδη να ανακαλύπτει και να καθιερώνει νεαρά, μεγάλα ταλέντα. Την απονομή έκανε ο παλιός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Κωστάκης Κοκκινής.

Στη συνέχεια τιμήθηκε από τα αδέλφια Λάκη και Μάριο Αβρααμίδη ο Φώτος Φωτιάδης σε ένδειξη εκτίμησης και αγάπης για την διαχρονική συνεργασία του Ομίλου Εταρειών Φώτου Φωτιάδη με τον Πάμπο Αβρααμίδη.