Στο τέλος... "Χ" (φώτος)

Σε ένα κατά τα άλλα μέτριο παιχνίδι ανάνεσα σε Πάφο και Απόλλωνα, θα μπορούσε οποιοδήποτε από τις δυο να πάρουν το τρίποντο με τις ευκαιρίες που βρήκαν κυρίως στο τέλος του ματς, όμως τελικά "συμβιβάστηκαν" στο 0-0 στον κακό αγωνιστικό χώρο του "Παφιακού".

Χλιαρό... με δοκάρι

Το ματς ξεκίνησε καλά αλλά στην συνέχεια ο ρυθμός ήταν κάκιστος και δεν υπήρχαν καλές φάσεις. Ο Δημοσθένους στο 3' απείλησε με έξυπνο σουτ από πλάγια που έφυγε λίγο ψηλά ενώ στο 6' μια ωραία ενέργεια του Βασιλείου και πάσα στον Πέδρο "τελείωσε" με υπόδειξη οφσάιντ. Ουσιαστικά μετά το 5' ο Απόλλωνας είχε την επιθετική πρωτοβουλία και στο 13' έχασε τεράστια ευκαιρία με σουτ του Βασιλείου στην κίνηση, που πήγε στο δοκάρι και έξω. Απ' εκεί και πέρα ελάχιστα πράγματα στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και έψαχναν το γκολ, όμως η... μαζεμένη Πάφος αμυνόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έτσι μοιραία το ημίχρονο έμεινε στο 0-0.

Στο τέλος το... ζουμί

Με ευκαιρία για τον Απόλλωνα επανάρχισε το παιχνίδι αφού στο 49' ο Στογιάνοβιτς έκανε την κεφαλιά όμως ο Ρόιν έκανε δύσκολη απόκρουση. Στο 53' και στο 54' οι γηπεδούχοι πήγαν να απειλήσουν όμως τα σουτ των Μουτίνιο και Νταμάχου δεν είχαν αποτέλεσμα, όπως και εκείνο του Οκόγιε στο 66'.

Από την άλλη η Λεμεσιανή ομάδα δυκολευόταν πάρα πολύ να απειλήσει και είναι χαρακτηριστικό πως πλησιάσε στο γκολ μόνο ακόμα μια φορά, στο τέλος. Στις καθυστερήσεις οι δυο ομάδες είχα από μια φάση για να "κλέψουν" το τρίποντο αλλά δεν τα κατάφεραν: Πρώτα η Πάφος που στο 90' έχασε καλή ευκαιρία με τον Γκόμες, του οποίου το σουτ από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο έξω και ύστερα ο Απόλλωνας που είχε ευκαιρία στο 92' όταν ο Κολοκούδιας εξ επαφής έκανε χλιαρή κεφαλιά που βρήκε έτοιμο τον Ρόιν.

Πάφος FC: Ρόιν, Αλαμπί, Γκριγκαλάβα, Μακρής, Νταμάχου, Γκρίγκετς, Μουτίνιο (82' Χμαλάτζε), Ιωάννου, Δημοσθένους (61' Γκόμες), Μάατσι (61' Οκόγιε), Αγιβί

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού (76' Μέζγκα), Αγγελή, Φρέιρε, Ελίζιο (58' Κολοκούδιας), Γκουγιόν, Στογιάνοβιτς, Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο, Βασιλείου, Γκιέ

Κίτρινες: Μουτίνιο, Οκόγιε, Γκριγκαλάβα / Ντα Σίλβα, Γκουγιόν

Ενδιαφέρουν

- Ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων για τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Ανδρέα Π. Ανδρέου, επιπρόσθετους τους Λούκα Σωτηρίου - Κώστα Νικολάου, τέταρτη την Αγγέλα Κυριάκου και παρατηρητή τον Μιχάλη Αργυρού.