Άλβες, ανατροπή και... κορυφή! (Φώτος)

Μετά την χθεσινή ήττα του ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ ήθελε μόνο την νίκη στο σημερινό παιχνίδι με την Αγία Νάπα για να… πιάσει τους «γαλαζοκίτρινους» στην κορυφή. Αν και το παιχνίδι άργησε… στραβά, με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι και την Αγία Νάπα να σκοράρει πρώτη με τον Στογιάνοφ, εντούτοις αντέδρασε σωστά και έφτασε στην ανατροπή και την νίκη με σκορ 3-1, που την φέρνει να συγκατοικεί στην πρώτη θέση μαζί με το ΑΠΟΕΛ. Δύο γκολ ο Άλβες (και ένα χαμένο πέναλτι) και ένα γκολ ο Κάντε  που μπήκε σαν αλλαγή στο 70’ και στο 76’ έκανε το 2-1. Εξαιρετικός αλλά και άτυχος ο Κίττος για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παραμένουν στην τελευταία θέση χωρίς νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τον Παττίχη στην... κορυφή!

Επιθετικός… μονόλογος και δοκάρι

Επιθετικός… μονόλογος για την ΑΕΚ το πρώτο τέταρτο, με τον Εγγλέζου να πλησιάζει τρεις φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 4’ με ωραίο πλασέ που έφυγε λίγο έξω, στην συνέχεια στο 7’ με το δυνατό σουτ από μακριά που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στο 11’ με κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα έξω. Οι γηπεδούχοι είχαν την συντριπτική υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (70-30 %) και γυρόφερναν έξω από την περιοχή του Κίττου, αναζητώντας το γρήγορο γκολ.

Δύο λεπτά, δύο γκολ και... 1-1!

Μέσα σ’ ένα δίλεπτο είχαμε δύο γκολ, με την Αγία Νάπα να αιφνιδιάζει και την ΑΕΚ να απαντά! Αρχικά στο 25’, μετά από εκτέλεση φάουλ της ΑΕΚ η μπάλα απομακρύνθηκε και οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν αντεπίθεση με τον Ίμπσον, ο οποίος διέσχισε το γήπεδο και έδωσε την κάθετη πάσα στον Στογιάνοφ, ο οποίος… τσίμπησε προ του Τόνιο για το 0-1. Στο 27’ οι γηπεδούχοι απάντησαν, με τον Λαρένα να έχει σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και τον Άλβες που… καιροφυλακτούσε, από κοντά και σε κενή εστία έφερε το παιχνίδι στο 1-1.

"Τσίμπημα" Μοντέιρο, "απογείωση" Κίττου

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι… άγγιξαν το γκολ στο 42’. Ο Μοντέιρο από δεξιά και εντός περιοχής ελίχθηκε, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ με το εξωτερικό μέρος του δεξιού του ποδιού, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίκτυα όμως ο Κίττος… απογειώθηκε, κρατώντας το ισόπαλο 1-1.

Πέναλτι ο Άλβες, "ΣΤΟΠ" από Κίττο!

Το καλύτερο όμως ο Κίττος το φύλαγε για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Τέτε ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Αντωνίου και ο Αντρέ Άλβες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Η εκτέλεση ήταν καλή στην αριστερή πλευρά της εστίας όμως ο Ανδρέας Κίττος… ψάρεψε τον αντίπαλο του, έπεσε σωστά και με την δεξιά του γροθιά έστειλε την μπάλα σε κόρνερ διατηρώντας το 1-1 ως σκορ του πρώτου μέρους.

Νέα πτήση και... τραυματισμός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, τον Εγγλέζου στο 52’ να κάνει καλό σουτ και τον Κίττο να λέει «όχι». Ο Κύπριος γκολκίπερ ήταν όμως άτυχος αφού στην φάση της απόκρουσης τραυματίστηκε στην μέση και έγινε αναγκαστική αλλαγή από τον Πρίντιγκαρ στο 58’. Ενδιάμεσα στο 55’ η Αγία Νάπα… απείλησε με γκολ σε δεύτερη αντεπίθεση, όμως το σουτ του Ίμπσον από πλάγια θέση έδιωξε ο Τόνιο.

Κάντε. η χρυσή αλλαγή

Η ΑΕΚ αν και είχε την κατοχή, έδειχνε να είναι κάπως αποσυντονισμένη γι’ αυτό και ο Τόμας Κρίστιανσεν πέρασε στο 70’ τον Κάντε αντί του Εγγλέζου… γεμίζοντας την επίθεση του. Έξι λεπτά αργότερα, ο υψηλόσωμος φορ… δικαίωσε τον προπονητή του αφού μετά από παράλληλο γύρισμα του Ορτίθ από δεξιά, ο Κάντε κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση… νίκησε τον Πρίντιγκαρ, για το την ανατροπή και το 2-1.

Λάθος ο Πρίντιγκαρ, γκολ ο Άλβες και... τέλος

Η Αγία Νάπα προσπάθησε να αντιδράσει και να παίξει πιο επιθετικά, όμως στο 88’ ήρε το τρίτο γκολ που… τελείωσε τον αγώνα. Ο Πρίντιγκαρ έκανε λάθος διώξιμο, ο Άλβες κέρδισε, πέρασε τον Σκόμπλιακ και με ωραίο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΑΕΚ: Τόνιο, Σεράν, Καταλά, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Λαρένα, Λαμπάν, Μοντέιρο (90'Μιντίκκης), Τέτε (85'Χατζηγιαννακού), Εγγλέζου (70'Κάντε), Άλβες.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος (58'Πρίντιγκαρ), Σκόπλιακ, Μαρκόφσκι, Φούσκο, Αντωνίου (79'Άντολεκ), Λοϊζίδης, Λαμπρόπουλος, Μπάμπα, Ίμπσον, Στογιανοφ (73'Μάντσεν), Μγκούνι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στογιάνοφ, Αντωνίου (4η), Μγκούνι - Καταλά.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου και Νικόλα Καλησπέρα.

*Ο Λευτέρης Μέρτακκας είχε επιλεγεί στο αρχικό σχήμα, όμως έφυγε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα λόγω του ότι η σύζυγος του ήταν έτοιμη να γεννήσει!

*Για τέταρτο σερί παιχνίδι σκόραρε ο επιθετικός της Ομόνοιας Αντρέ Άλβες, φτάνοντας στα έξιγκολ στο πρωτάθλημα με τα δύο σημετρινά του.

*Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον επιθετικό της Αγίας Νάπας Ούρος Στογιάνοφ.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Γιάννης Αντωνίου και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του, με το ΑΠΟΕΛ.