Νέο διπλό και... δεν συμμαζεύεται (φώτος)

Μετά την Αγία Νάπα, τον Ερμή και την ΑΕΚ, η Νέα Σαλαμίνα έκανε ακόμα ένα "διπλό" με 0-2 επί της ΑΕΛ και... δεν συμμαζεύεται στην πορεία της για εξάδα ή κάτι καλύτερο. Ταυτόχρονα, όμως, δεν συμμαζεύεται ούτε η Λεμεσιανή ομάδα η οποία παραπαίει και με οκτώ βαθμούς κινδυνεύει άμεσα. Παύλου και Πεδρίτο τα γκολ, από ένα σε κάθε ημίχρονο.

Η Σαλαμίνα την ουσία

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλό και η ομάδα που είχε την ουσία, πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Η πρώτη ευκαιρία δεν άργησε και ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα: Στο 4ο λεπτό μετά από απίστευτο λάθος (ουσιαστικά πάσα) του Ντεγκρά στον Πεδρίτο, αυτός έδωσε στον Μακρίεφ που από κοντά έκανε το σουτ, ο Αργεντινός απέκρουσε ασταθώς και ο Αντράντε πάνω στη γραμμή έδιωξε. Από την άλλη η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει στο 11' με γυριστό του Σέμα και στο 14' με σουτ του Φέλτσερ, όμως οι προσπάθειες των δυο δεν πήγαν στον στόχο, όπως και η κεφαλιά του Σαμπού στο 19'. Τρία λεπτά αργότερα οι γαλαζοκίτρινοι ολοκλήρωσαν άλλη μια επιθετική προσπάθεια, όμως ο Στέινμπορς είπε "όχι" στο κοντινό, δυνατό σουτ του Σέμα. Στο 25' ήταν η σειρά του Σαρδινέρο να χάσει μεγάλη ευκαιρία αφού το πλασέ του από κοντά πήγε μόλις δίπλα απ' το δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε στην... απέναντι εστία αφού στο 28' και κόντρα στη ροή του ματς, ο Κούλλης Παύλου έκανε ωραία ντρίμπλα και διαγώνιο σουτ από δεξιά και νίκησε τον Ντεγκρά για το 0-1. Μετά το γκολ ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς ευκαιρίες. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή και προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κάνει το παιχνίδι της ενώ οι φιλοξενούμενοι "μαζεύτηκαν" κάπως για να προστατέψουν το σκορ. Η ομάδα του Χάβου στο 45' είχε ακόμα μια καλή στιγμή, όμως το μακρινό σουτ του Φέλτσερ με το οποίο "κρέμασε" τον Στέινμπορς πήγε μόλις έξω.

Ακόμα ένα και νωθρή αντίδραση

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για τους ερυθρόλευκους αφού στο 50' ο Πεδρίτο εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2. Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σαρδινέρο από τον Γκράιμς, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί... Στο 56' ήταν η σειρά του Κουταντέρ να δοκιμάσει το πόδι του όμως ο Στέινμπορς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ενώ το σουτ του Ρομπέρ στο 65' ήταν λίγο άστοχο. Το επόμενο διάστημα ήταν κενό από φάσεις. Αργός ο ρυθμός, η Νέα Σαλαμίνα κρατούσε χωρίς προβλήματα το προβάδισμα και η ΑΕΛ απλά δεν μπορούσε. Μοναδικό αξιοσημείωτο, μια κεφαλιά του Σαρδινέρο στο 82' που έφυγε έξω.

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σαμπού, Αντράντε, Σιέλης (70' Νιάνγκ), Σοάρες (56' Ρομπέρ), Οχένε, Κουταντέρ, Φέλτσερ (56' Σταύρου), Σαρντινέρο, Σέμα

Νέα ΣαλαμίναΣτέινμπορς, Γκράιμς, Ζάρκοβιτς, Κούσουλος (73' Τσίνκουινι), Τσίνα, Σκοπελίτης, Μπεμπά, Τζούρτζουριτς (66' Αδόρνο), Παύλου (83' Χριστοφή), Πεδρίτο, Μακρίεφ

Kίτρινες: Σαμπού / Παύλου

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ για τον Πεδρίτο.

- Στα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα ανέβηκε ο Κούλλης Παύλου.

- Διαιτητής ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Όμηρο Τζιωρτζή, 4ο τον Θωμά Μούσκο και παρατηρητή τον Ανδρέα Δημητρίου.