Πρόκριση για Σπάρτα - Αποκλεισμός για Αστέρα

Με ένα γκολ του Μπράμπετς στο 33', η Σπάρτα Πράγας επικράτησε στην έδρα της του Αστέρα Τρίπολης και μαζί με την Σάλκε εξασφάλισαν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στον όμιλο που συμμετέχει και το ΑΠΟΕΛ.

Όνειρο ήταν και πάει... Ο Αστέρας το έζησε, προσπάθησε, το... κυνήγησε αλλά η διάθεσή του δεν ήταν αρκετή για να πάρει αποτέλεσμα στην Πράγα. Η Σπάρτα ήταν καλύτερη, πιο ουσιαστική επιθετικά και δημιουργικά και κέρδισε δικαίως με 1-0. Οι Τσέχοι συνεχίζουν αλλά οι Αρκάδες αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Europa League, καθώς ήθελαν μόνο νίκη...

Οι επιλογές του Σκάνζι

Ο πρώην τεχνικός των ΟΦΗ και Παναθηναϊκού κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3. Κίπερ ο Μπίσικ, άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μάρεσεκ, Μπράμπετς, Κόστα και Χιμπς, άξονας με Βάχα (σ.σ. πρώτη φορά βασικός μετά τον τραυματισμό του τον Αύγουστο), Φρίντεκ και Ντότσκαλ και επιθετική τριάδα με Φατάι (δεξιά), Κρέγτσι (αριστερά) και φορ τον αρχηγό Λάφατα.

Η βασική διάταξη του Αστέρα

Από την άλλη ο Θεοδωρόπουλος ήταν ο βασικός πορτιέρο των Αρκάδων. Τα δύο στόπερ ο Ζησόπουλος και ο αρχηγός Σανκαρέ, δεξί μπακ ο Λούι και αριστερό ο Γιαννούλης. Αμυντικά χαφ οι Κουρμπέλης και Ιγκλέσιας, δεκάρι ο Φερνάντεζ, δεξί εξτρέμ ο Φούντας, αριστερό ο Μάσα και φορ ο Γιάννου.

Δοκάρι ο Αστέρας, καλύτερη στην συνέχεια και με γκολ η Σπάρτα

Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και μάλιστα είχαν και μεγάλη φάση στο 4' με σουτ του Φερνάντεζ στο δοκάρι. Μετά από αυτήν την εξαιρετική του προσπάθεια οι Αρκάδες φώναξαν για χέρι και πέναλτι στην μικρή περιοχή. Στο 7' ο Φατάι είχε ένα χαμένο τετ α τετ ενώ και στο 16' ο Θεοδωρόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση σε επικίνδυνο σουτ του Ντότσκαλ. Στο 20' ο Κρέγτσι απέτυχε να... νικήσει τον κίπερ των Αρκάδων από κοντά και ενώ και στο 22' ο Ντότσκαλ είχε μία καλή φάση με σουτ. Οι Τσέχοι από αρκετά νωρίς πάντως είχαν πάρει τον έλεγχο του ματς και συνολικά ήταν ανώτεροι. Στο 33' οι Τσέχοι επιβραβεύτηκαν από μία στημένη φάση. Κόρνερ από τον Ντότσκαλ και κεφαλιά του Μπράμπετς για το γκολ και το 1-0. Στο 43' ο Ζησόπουλος έκοψε σωτήρια τον Φατάι που έβγαινε μόνος του για να σκοράρει. Και το α' μέρος έκλεισε στο 1-0.

Κοντά στο 2-0 η Σπάρτα Πράγας, με δέκα οι Τσέχοι από το 83'

Στο β' μέρος αντί ο Αστέρας να καταφέρει να γίνει πιο απειλητικός το έκανε αυτό η Σπάρτα Πράγας. Στο 54' ο Ντότσκαλ απείλησε ξανά με σουτ, στο 58' ο Λάφατα είχε κεφαλιά που αποκρούστηκε και στο 62' ο Λάφατα από πολύ κοντά δεν κατάφερε να κάνει την προβολή για το 2-0. Στο 72' ο Γιάννου βρέθηκε σε εξαιρετική θέση κάνοντας μία τραγική επιλογή για σουτ. Στο 83ο λεπτό ο Κρέγτσι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι και μαρκάρισμα. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι... Η Σπάρτα δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα στο να κρατήσει το σκορ ακόμα και με παίκτη λιγότερο.

Οι εντεκάδες:

ΣΠΑΡΤΑ: Μπίσιτς, Μπράμπετς, Κόστα, Χιμπς, Βάσα, Ντόκαλ, Μάρεσεκ, Φρίντεκ, Κρέγτσι, Φατάι και Λάφατα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Φερναντέζ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Φούντας και Γιάννου.