Έκαναν παι(Χ)νίδι, δεν έκαναν γκολ (φώτος)

Σε ένα μέτριο παιχνίδι όπου και οι δυο ομάδες είχαν από κάποιες ευκαιρίες για ένα γκολ αλλά καμία δεν τα κατάφερε, Απόλλωνας και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0, το βράδυ του Σαββάτου, στο Τσίρειο. Πιο πολλές φάσεις οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, πιο πολλές οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο. Με δέκα ολοκλήρωσε η ομάδα της Λάρνακας, μετά την αποβολή του Λαμπάν με 2η κίτρινη στο 92'.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή, όμως ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες αφού κλείνοντας καλά τους διαδρόμους, μπόρεσε να απειλήσει σε τρεις περιπτώσεις όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η πρώτη ευκαιρία δεν άργησε αφού μόλις στο 3' ο Εγγλέζου αμαρκάριστος έκανε το πλασέ όμως ήταν για λίγο άστοχος. Ο Απόλλωνας "απάντησε" στις καλές στιγμές στο 9ο λεπτό όταν ο Τόνιο απέκρουσε την κεφαλιά του Γκιέ, όπως και ένα καλό φάουλ του Ντα Σίλβα στο 17'. Μετά από αρκετή ώρα η Λεμεσιανή ομάδα στο 31' απείλησε με σουτ του Στογιάνοβιτς που έφυγε έξω ενώ 35' είχε καλή ευκαιρία με κοντινό σουτ του Βασιλείου που σταμάτησε και πάλι στον Τόνιο. Τελευταία φάση του ημιχρόνου, εκείνη στο 37' όταν ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαρσίνια πάνω στον Μέζγκα.

Διαφορετικό το δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει τις περισσότερες φάσεις. Το σύνολο του Κρίστιανσεν απείλησε στο 49' με σουτ του Μπόλιεβτις που έπιασε ο Βάλε ενώ στο 55' μια κεφαλιά του Μαρσίνιακ πήγε έξω. Χωρίς αποτέλεσμα ένα σουτ του Τετέ στο 72', το οποίο ο Βάλε έστειλε σε κόρνερ. Από την άλλη ο Απόλλωνας στο 77' είχε ένα πολύ καλό πλασέ του Μέζγκα, με τον Τόνιο να κάνει άλλη μια σημαντική απόκρουση, ουσιαστικά στην τελευταία ευκαιρία του ματς. Μοναδικό αξιοσημείωτο απ' εκεί και πέρα, η αποβολή του Λαμπάν με 2η κίτρινη στο 92', κάτι που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Απόλλωνας στα μόλις δυο λεπτά που είχαν απομείνει...

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Ελίζιο, Αγγελή, Φρέιρε, Σακέτι, Στογιάνοβιτς (93' Γκουγιόν), Ντα Σίλβα, Βασιλείου, Μέζγκα (86' Πίττας), Γκιέ (46' Κολοκούδιας)

ΑΕΚ: Τόνιο, Μαρσίνιακ, Ορτίθ, Καταλά, Σεράν, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Τομάς, Εγγλέζου (61' Τετέ), Μοντέιρο (87' Μιντίκκης), Άλβες (67' Κάντε)

Κίτρινες: Βάλε, Φρέιρε / Ορτίθ, Μαρσίνιακ (4η), Σεράν, Εγγλέζου, Καταλά, Μοντέιρο, Τομάς

Kόκκινες: - / Λαμπάν (2η κίτρινη)

* Διατέθηκαν 3081 εισιτήρια.

* Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή του Απόλλωνα (Κολοκούδιας αντί Γκιέ).

* Ο Μαρσίνιακ έφτασε τις 4 κίτρινες και χάνει το ματς με τον Ερμή, όπως και ο Λαμπάν.

* Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς του Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Παύλο Γεωργίου, 4ο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Λοΐζο Λοΐζου.