Κορυφή... χωρίς να ικανοποιήσει (φώτος)

To κουρασμένο μετά το ταξίδι στην Γερμανία και αναιμικό ΑΠΟΕΛ, δεν ικανοποίησε απέναντι στην Αγία Νάπα το βράδυ της Δευτέρας, όμως έφυγε από το "Τάσος Μάρκου" με το τρίποντο και την κορυφή, μετά το γκολ-πέναλτι του Καβενάγκι στο 29' που διομόρφωσε το τελικό 0-1. Στάθηκαν πολύ καλά οι γηπεδούχοι, που είχαν και δοκάρι.

Λίγες φάσεις και πέναλτι

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά αφού στο 2' ο Καβενάγκι από μακριά δοκίμασε το πόδι του όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πριντικάρ ενώ στο 6' ο Μγκούνι προσπάθησε με ωραίο σουτ στην κίνηση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Aπ' εκεί και πέρα, ελάχιστα πράγματα μέχρι το 20ο λεπτό. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή αφού η Αγία Νάπα τού έδωσε χώρο, όμως παρόλο που οι γαλαζοκίτρινοι γυρόφερναν την περιοχή, δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να φτιάξουν τη μεγάλη ευκαιρία. Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 24' για να δούμε την επόμενη αξιόλογη φάση, όταν μετά από κόρνερ, ο Ντε Βινσέντι έκανε κοντρόλ με το στήθος και ανάποδο από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Τελικά ο "γόρδιος δεσμός" λύθηκε από τα έντεκα βήματα για το ΑΠΟΕΛ, αφού στο 28' ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ρέινολντς, με τον Καβενάγκι να το εκτελεί για το 0-1.

Το γκολ δεν άλλαξε κάτι, αφού η ομάδα του Κετσπάγια συνέχισε να έχει την κατοχή και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ που θα "σκότωνε" το ματς. Η Αγία Νάπα, ωστόσο, έπαιζε καλή άμυνα και οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύονταν. Ο Ντε Βινσέντι με ωραία ατομική προσπάθεια στο 45+1' "ξεκλείδωσε" την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, όμως το πλασέ του από πλάγια αριστερά πήγε λίγο έξω.

Το δεύτερο μέρος

Μέτριος ο ρυθμός και κακή η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να ψάχνει χωρίς επιτυχία ένα δεύτερο γκολ και η Αγία Νάπα προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 56' ένα σουτ του Λόβρεσιτς δεν ανησύχησε τον Βάτερμαν ενώ στο 61' ωραίο σουτ του Χαραλαμπίδη έφυγε λίγο έξω. Ενδεικτικό της απόδοσης των φιλοξενουμένων είναι ότι ο Κετσπάγια έκανε δυο γρήγορες αλλαγές μέχρι το 63' (Βάντερ-Μακρίδης) ώστε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Αυτή την ανούσια κατοχή λίγο έλειψε να την πληρώσει το ΑΠΟΕΛ στο 66', όταν ο Φίλγκεϊτ "άγγιξε" το γκολ, όμως ατύχησε αφού η κεφαλιά του πήγε στο δοκάρι.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις, με τον Βάντερ στο 82' να απειλεί με μακρινό σουτ που έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 83' ο Πιατκόφσκι έχασε απίστευτη ευκαιρία από το ύψος της μικρής περιοχής, αφού έστειλε έξω την προβολή μετά από πάσα... πάρε-βάλε του Μοράις. Τεσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όμως ο Βάτερμαν ήταν έτοιμος στο δυνατό, διαγώνιο σουτ του Μάατσεν, που ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα.

Αγία Νάπα: Πριντικάρ, Μέρτακκας, Μαρκόφσκι, Σκόπγιακ, Φίλγκεϊτ, Γεωργίου (80' Mάατσεν), Ντε Μέλο (43' Μάρκου), Μπάμπα (80' Στογιάνοφ), Λόβρεσιτς, Ρέινολντς, Μγκούνι

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αμορίν, Αρτυματάς, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (63' Μακρίδης), Ντε Βινσέντι, Στίλιτς (56' Βάντερ), Καβενάγκι (83' Πιατκόφσκι)

Κίτρινες: Μαρκόφσκι (4η) / Αλεξάνδρου (4η), Αρτυματάς

Ενδιαφέρουν

- Στα 15 γκολ ανέβηκε ο Φερνάντο Καβενάγκι.

- Τέταρτη κίτρινη για τον Μαρκόφσκι που δεν παίζει κόντρα στον Άρη

- Δεν παίζει απέναντι στον Απόλλωνα ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, που έφτασε στις 4 κίτρινες κάρτες.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, βοηθοί οι Σωτήρης Βίκτωρος - Στέλιος Χριστοδούλου, 4ος ο Αβραάμ Τσούκκας και παρατηρητής ο Άνθιμος Παπαχαραλάμπους.