Από δύο γκολ κι από ένα βαθμό (φώτος)

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο "Αμμόχωστος" Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2--2 για τη 13η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το πρόβαδισμα με τον Μιράντα, για να... απαντήσουν οι Μακρίεφ και Παύλου. Η τελευταία, ωστόσο, λέξη ανήκε στον Ομπρεγκόν που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Πιο δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο το γκολ... ήρθε για τους φιλοξενούμενους. Μετά από αδράνεια των αμυντικών των γηπεδούχων, ο Μιράντα με κοντινό πλασέ, έπειτα από σουτ του Παγιές, έκανε το 1-0 στο 9΄ κι έδωσε προβάδισμα στον Εθνικό -από τις επαναληπτικές προβολές φαίνεται να είναι λίγο πιο μπροστά ο σκόρερ και να μην καλύπτεται κι έτσι θα έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Ακολούθως και μετά την "ψυχρολουσία" που δέχθηκε η ομάδα του Ντε Γιόνγκε προσπάθησε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μάλιστα, πλησίασε το 1-1 στο 21΄, όταν ο Τσιγκουΐνι έκανε το πλασέ μετά από κόρνερ του Παύλου και ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή -μετά τις επαναληπτικές προβολές φαίνεται ότι μάλλον η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά δεν μπορεί κάποιος να είναι απόλυτος 100%.

Έξι λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Μακρίεφ κατάφερε να κάνει το 1-1 και να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Σέντρα του Παύλου και κοντινή κεφαλιά του Βούλγαρου και η μπάλα στα δίχτυα του Μπογκατίνοφ.

Απ' εκεί και πέρα το παιχνίδι... άνοιξε και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ακόμα ευκαιρίες για να πάρει είτε η μία είτε η άλλη προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν κι έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε ισόπαλο 1-1.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρους και ήταν για τους "ερυθρόλευκους". Σκόρερ ο Κούλλης Παύλου με δυνατό σουτ στο 48΄.

Από εκεί και πέρα δεν καταγράφηκε κάποια καλή φάση μέχρι και το 61΄, όταν ο Στέινμπορς σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Μιράντα και... κράτησε το 2-1 για την ομάδα του, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο κήπερ των γηπεδούχων σταμάτησε και το σουτ του Παγιές.

Εν τέλει, η πίεση των φιλοξενούμενων για το γκολ της ισοφάρισης καρποφόρησε στο 85΄. Σουτ του Κυριάκου στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ομπρεγκόν με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Μάλιστα, στο 88΄ ο Εθνικός... άγγιξε την ολική ανατροπή, ωστόσο ο Γκριγκαλασβίλι δεν μπόρεσε να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή και η ευκαιρία έκανε... φτερά, ενώ ένα λεπτό αργότερα κι ενώ έφευγε μόνος ο Γεωργιανός, τον πρόλαβε ο Κούσουλος και απομάκρυνε την μπάλα.

Έτσι και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάρουν από ένα βαθμό.

Νέα Σαλαμίνα: Στέινμπορς, Πεδρίτο (90΄ Μ. Μιχαήλ), Τσούρτσουριτς, Μακρίεφ, Παύλου (70΄ Αδόρνο), Κούσουλος, Σκοπελίτης, Χριστοφή, Γκράιμς, Τσίνα, Τσιγκου​ΐνι (82΄ Κυριάκου).

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Πιντσέλι (28΄ Τουγκούσι), Αράμπαλ, Παγιές (72΄ Χατζηβασίλης), Ομπρεγκόν (87΄ Πουτζιουρής), Πράκερ, Γκριγκαλασβίλι, Ατάντα, Κυριάκου, Μιράντα.

Κίτρινες Κάρτες: Παύλου, Τσίνα - Μπογκατίνοφ, Πράκερ (6η), Έβερτον, Μιράντα, Τουγκούσι.

** Πρώτο φετινό γκολ για τον Μιράντα στο πρωτάθλημα.

** Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Πράκερ και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος του Εθνικού με αντίπαλο τη Δόξα.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Μακρίεφ έφτασε τα 8 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Πιντσέλι με τον Τουγκούσι στο 28΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Παύλου έφτασε τα 6 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Ομπρεγκόν έφτασε τα 2 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου και Μιχάλη Τσεντή, ενώ τέταρτος ο Χρίστος Ηλία.