Και κορυφή και ρεκόρ! (φώτος)

Με δυο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο από Τομάς και Άλβες, η ΑΕΚ κέρδισε τον Ερμή με 2-0, έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο με 30 και ανέβηκε στην πρώτη θέση, κατακτώντας τον άτυπο "τίτλο" του πρωταθλητή χειμώνα.

Ένα δίλεπτο-φωτιά

Όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά και έψαξε το γκολ από το ξεκίνημα. Έφτιαξε τις προϋποθέσεις στο 1' με γύρισμα του Εγγλέζου και στο 14' με σουτ του Τέτε, όμως στο πρώτο 15λεπτο έλειψε η κλασική ευκαιρία. Το γκολ, ωστόσο, δεν άργησε αφού στο 20' ο Άλβες έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, γέμισε για τον Τομάς και αυτός με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος από δημιουργός έγινε εκτελεστής. Ο Μπόλιεβιτς τον βρήκε ωραία με κάθετη μπαλιά, αυτός κατέβασε με το στήθος και με τεχνικό πλασέ νίκησε τον Παναγόπουλο για το 2-0.

Μετά το γκολ, η ΑΕΚ έπαιξε πιο συντηρητικά αφού πλέον είχε στο απόλυτο αυτό που επιζητούσε. Ο Ερμής αδυνατούσε να γίνει απειλητικός και η μοναδική φορά που πλησίασε το γκολ ήταν στο 42' όταν ο Καταλά έδιωξε τη μπάλα προς τα πίσω και ο Τόνιο με δυσκολία την πρόλαβε. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ στο 45' σε τριπλή φάση με σουτ των Τομάς και Τέτε, που δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν

Με την επανέναρξη ο Παναγιώτου προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Φεμί και Λατόρε, όμως ήταν η ΑΕΚ που είχε δυο πολύ καλές φάσεις στα πρώτα 15 λεπτά. Πρώτα στο 47' όταν ο Άλβες από καλή θέση σούταρε έξω και έπειτα στο 60' όταν ο Λαρένα από κοντά σπατάλησε την κλασική ευκαιρία. Στην συνέχεια οι φτεροπόδαροι είχαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες να ξαναμπούνε στο ματς, όταν ο Τόνιο στο 82' και στο 85' έπιασε τα καλά σουτ των Μαγέλε και Κεϊτά και ουσιαστικά "σφράγισε" το τρίποντο.

ΑΕΚ: Τόνιο, Σεράν (63' Νίνου), Καταλά, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Τέτε (87' Κυπριανού), Εγγλέζου (71' Μοντέιρο), Άλβες

Ερμής: Παναγόπουλος, Σεντρίνο, Χριστοφή, Ντε Πίνα, Μουλαζίμης (46' Λατόρε), Γκονζάλες (63' Μουσταφά), Ουλίσε, Βασιλόγιαννης, Γενγκά (46' Φεμί), Μαγέλε, Κειτά

Κίτρινες: Καταλά (4η), Ορτίθ (4η) Κειτά, Ουλίσε

Ενδιαφέρουν

- Έβδομο γκολ για τον Αντρέ Άλβες.

- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Χοάν Τομάς.

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Στέλιο Χριστοδούλου. Τέταρτος ο Νικόλας Νεοκλέους και παρατηρητής ο Ιωάννης Χατζηιωσήφ.