"Σβηστά"... με τους συνήθεις ύποπτους (Φώτος)

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, η ΑΕΚ κυριάρχησε, είχε την ουσία και έφτασε σε άνετη επικράτηση στον σημερινό εντός έδρας αγώνα της με την Πάφο. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος με τους συνήθεις ύποπτους (Άλβες και Εγγλέζου), ενώ ο με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βραζιλιάνος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, που διατηρεί την ΑΕΚ στην κορυφή.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ θα είναι ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Μιντίκκης, αριστερό μπακ ο Μαρσίνιακ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νίνου και Λαμπάν. Αμυντικό χαφ ο Μπόλιεβιτς, δημιουργικά χαφ οι Λαρένα και Τομάς, έξω δεξιά ο Εγγλέζου, έξω αριστερά ο Τέτε και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Οι επιλογές του Ρόκα

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Ρόιν, δεξί μπακ ο Γκόμες, αριστερό μπακ ο Ιωάννου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκριγκαλάβα και Μακρής. Τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Κχμαλάτζε, Γκργκέτς και Νταμάχου, έξω δεξιά ο Οκόγιε, έξω αριστερά ο Μάτσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκελασβίλι.

Ελαφριά υπεροχή και πρώτες φάσεις

Ελαφριά υπεροχή από την ΑΕΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο, πιέζοντας για το γρήγορο γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν μπήκαν αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή με απειλητικές διαθέσεις, όμως στο 17’ είχαν την πρώτη τους καλή φάση με το φάουλ του Εγγλέζου να διώχνει ο Ρόιν και ένα λεπτό αργότερα είχε νέα καλή φάση, με κεφαλιά – ψαράκι του Μαρσίνιακ από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Μια στιγμή έμπνευσης!

Εκεί που η ΑΕΚ έδειχνε να… μπλοκάρει και να μην μπορεί να φτιάξει φάσεις, μια στιγμή έμπνευσης από τον Αντρέ Άλβες… έκλεισε τον γόρδιο δεσμό. Ο Μαρσίνιακ τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής και αριστερά μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και από πολύ πλάγια θέση έκανε το δεξί πλασέ, ξεγελώντας τον Τόνιο αφού τον… νίκησε από την κλειστή του γωνία, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του!

Αφού ήρθε το πρώτο...

Αφού ήρθε το πρώτο… άνοιξε ο δρόμος και απλοποιήθηκαν τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Στο 39’, η ΑΕΚ έκλεψε στην μεσαία γραμμή, ο Άλβες πέρασε στον Τέτε από αριστερά, αυτός πέρασε τον Ρόιν κάνοντας το παράλληλο γύρισμα και ο Εγγλέζου στο δεύτερο δοκάρι σε κενή εστία με κεφαλιά, δεν δυσκολεύτηκε να… γράψει το 2-0.

Ξεκίνημα με τρίτο γκολ

Με την έναρξη του β’ μέρους η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ… κλειδώνοντας την νίκη. Μόλις στο 46’ ο Άλβες έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και με… τσίμπημα που θύμισε το γκολ με τον Ερμή, νίκησε τον Ρόνι για το 3-0.

Σβηστό... φινάλε

"Σβηστά" ολοκλήρωσε τοπ παιχνίδι η ΑΕΚ. Απ' την στιγμή που σκόραρε νωρίς το τρίτο γκολ,. έριξε στροφές και περισσότερο πραγματοποίησε συντήρηση του υπέρ της αποτελέσματος, παρά προσπάθησε για τέταρτο γκολ. Η Πάφος προσπάθησε για το γκολ της τιμής ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τόνιο. Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε σε μια ακόμη νίκη παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΕΚ: Τόνιο, Μιντίκκης, Μαρσίνιακ, Λαμπάν, Νίνου, Μπόλιεβιτς, Λαρένα (74'Μοντέιρο), Τομάς (86'Μούσιτς), Τέτε, Εγγλέζου, Άλβες (66'Κάντε).

ΠΑΦΟΣ: Ρόιν, Νταμάχου, Γκριγκαλάβα, Γκόμες, Γκελασβίλι, Μακρής (46'Σιέλης), Μάτσι (69'Γκριγκαλασβίλι), Ιωάννου, Οκόγιε, Γκργκετς (52΄Μάρκες), Κχμαλάτζε.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκργκετς, Γκελασβίλι.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ανδρέας Ορθοδόξου με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

*Στο παιχνίδι του α' γύρου η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 χάρις σε γκολ του Τομάς.

*Σε θέση κεντρικού αμυντικού για την ΑΕΚ αγωνίστηκε ο Βίνσεντ Λαμπάν.

*Στα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός της ΑΕΚ Αντρέ Άλβες.

*Ντεμπούτο για την ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Μούσιτς.