Nίκη εκτός και εντός στόχων! (φώτος)

Δίχως να θέλξει με την απόδοσή της η Ομόνοια, ίσως στο πιο κρίσιμο μέχρι ματς γι’ αυτήν, επικράτησε εκτός έδρας της Νέας Σαλαμίνας 2-0 και την έπιασε στην 5η θέση της βαθμολογίας -υπερτερεί στην ισοβαθμία το "τριφύλλι".  Σκόρερ από πλευράς «πρασίνων» οι Σκέμπρι και Ασίς. 

Γρήγορος ρυθμός και ευκαιρία για τους γηπεδούχους! 
Με την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών αγώνα η Νέα Σαλαμίνα δημιούργησε κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από κλέψιμο και γρήγορη κόντρα αντεπίθεση ο Πεδρίτο έφυγε από δεξιά και στο παράλληλο του γύρισμα στην περιοχή βρήκε τον Παύλλου που σε πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναγή. Ακολούθως η Ομόνοια απάντησε με δυο απανωτά κόρνερ και καλή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Μετά την προειδοποιητική ευκαιρία η Ομόνοια άνοιξε το σκορ…
Στο 12ο λεπτό με τον Κιρμ η Ομόνοια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Σχεδόν αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας της Νέας Σαλαμίνα έκανε την επιτόπια τριπλά και έξοχα νίκησε τον Μιχαήλ.  

Τραυματισμός ο Σκοπελίτη και απάντηση με Πεδρίτο…
Λίγο αργότερα ο αγώνας σταμάτησε προσωρινά. Μετά από μια εναέρια μονομαχία με τον Μαργκάσα ο Σκοπελίτης χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι με συνεπακόλουθο να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Τη θέση του πήρε εσπευσμένα ο Χριστοφή στο 19΄. Με την επανέναρξη ο Πεδρίτο με σουτ μέσα από την περιοχή απώλεσε σημαντική ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. 

Δεύτερο γκολ, όμως ο α’ βοηθός είχε αντίθετη άποψη!
Σε μια φάση που θα συζητηθεί και καταγράφηκε στο 29’, η Ομόνοια πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σκέμπρι να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας (μετά από έξοχη ασίστ του Ασίς) και να πλασάρει εύστοχα τον Μιχαήλ. Ο  α’ βοηθός Χρίστος Χρίστου, όμως κακώς θεώρησε τον Μαλτέζο σε αντικανονική θέση και ακύρωσε το γκολ. 

Παρά τις επιπόλαιες άμυνες τίποτα δεν άλλαξε…
Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έδειξαν κάπως σαστισμένοι μετά το γκολ που δέχθηκαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε σωστή διαχείριση. Μολονότι οι άμυνες των δυο ομάδων έδειχναν επιρρεπείς στα λάθη και αρκετές φορές πιάστηκαν ανοργάνωτες δεν προέκυψε καμία αξιόλογη φάση μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα.  

Τεράστιο λάθος από Ρούνιε, τεράστια ευκαιρία από Πεδρίτο! 
Στην επανάληψη η Νέα Σαλαμίνα άγγιξε την ισοφάριση όταν μετά από ένα τραγικό λάθος - γύρισμα  του Ρούνιε (δεν συνεννοήθηκε με τον Παναγή) έφερε τον Πεδρίτο να τρέχει στον κενό χώρο και να προλαβαίνει την μπάλα. Παρότι, ήταν εξουδετερωμένος ο κήπερ του «τριφυλλιού» δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα. 

Πιο επιθετική η Νέα Σαλαμίνα, την καλή ευκαιρία η Ομόνοια…
Με την είσοδο του Αδόρνο αντί του Παύλου η Νέα Σαλαμίνα έγινε πιο επιθετική, ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Αντίθετα, η Ομόνοια στην πρώτη της επίσκεψη στο β΄ μέρος λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως ο Κιρμ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Μιχαήλ. 

«Φύλακας άγγελος» Μιχάηλ!
Στο 72’ η Ομόνοια με πρωταγωνιστή τον Σκέμπρι άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως πάλι ο νεαρός Μιχαήλ έδιωξε σωτήρια. Σε μια φάση διαρκείας ο Μαλτέζος τρύπωσε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά επιχείρησε να πετύχει το 2-0. Για κακή του τύχη η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. 

Εν όσο είναι 0-1, όλα είναι ρευστά…
Παρότι ο ρυθμός έπεφτε σταδιακά το ρευστό  1-0 για την Ομόνοια κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι με βαθιές μπαλιές έψαχναν τον Μακρίεφ, ενώ οι «πράσινοι» βλέποντας ανοιχτή την άμυνα έβγαιναν μπροστά μόνο με αντεπιθέσεις.  Ότι  καλύτερο στο ματς ήταν ένα καλό σουτ του Σέρινταν στο 88’ και ένα του Μακρίεφ.  

Η τελευταία λέξη ωστόσο από τον Ασσίς…
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ασίς «κλείδωσε» τη νίκη για την Ομόνοια μπροστά σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στο πέταλο. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ σε σουτ του Ρουσιά και από κοντά έγραψε το τελικό 2-0.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Ζάρκοβιτς, Μπεμπά, Πεδρίτο, Τζούρτζουριτς (82’ Μάρτσεφ), Μακρίεφ, Παύλου (46' Αδόρνο), Κούσουλος, Σκοπελίτης (19' Xριστοφή), Γκράιμς, Τσίνα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Ράμος, Χαφέζ (73' Σέρινταν), Ρομαρίκ, Ρούνιε, Μάργκασα, Οικονομίδης, Ασίς, Κιρμ, Μπαντιμπάνγκα (83’ Φυλακτού), Σκέμπρι (91' Ρουσιάς).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφή / Ρομαρίκ (4η), Ρούνιε.

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή στο 19’ του Γιάννη Σκοπελίτη στο κεφάλι λόγω κτυπήματος στο κεφάλι.  

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή Χαφέζ από πλευράς Ομόνοιας. 

**Λίγο πριν την σέντρα τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη των Χρύσανθου Νικολάου και Αντρέα Φώκκη.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο  Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Χρίστο Ε. Χρίστου και Πέτρο Πέτρου.

** Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τους ερυθρόλευκους με τον Νεόφυτο Μιχαήλ να παίρνει τη θέση του Πάβελς Στέινμπορς.